De Rotterdamse ict-dienstverlener Finalist heeft TDC Lighthouse Internet Solutions uit Maarssen en het Maastrichtse Maxcol overgenomen. TDC Lighthouse is een ontwikkelaar van websites en webapplicaties; Maxcol is specialist in Ruby-maatwerk. Door de samenvoeging ontstaat er een nieuwe organisatie van circa tachtig medewerkers op locaties in Amsterdam, Eindhoven, Maarssen, Maastricht en Rotterdam. 

Finalist is al sinds 1988 actief met ict-advies, implementatieprojecten en applicatiebeheer. Het bedrijf is gespecialiseerd in open source, open standaarden en de programmeertalen Java, PHP en Ruby. Tot de overnames van TDC Lighthouse en Maxcol werkten er zestig mensen.

TDC Lighthouse Internet Solutions ontwerpt en ontwikkelt websites en -applicaties, op basis van open source technologie. Het bedrijf is sinds 2001 actief en vanaf november 2010 met steun van grootaandeelhouder Amsterdampark Capital. Ruby-ontwikkelaar Maxcol is vooral actief in de zorgsector in Limburg.

Met de twee overnames vergroot Finalist zijn regionale aanwezigheid in Nederland en zegt het daardoor dichter op zijn opdrachtgevers te kunnen zitten. Bovendien krijgt het bedrijf toegang tot de industriële sector (via TDC Lighthouse) en versterkt het zijn positie in de zorgsector (Maxcor).

Bron: Computable

Interesse?

We willen je graag leren kennen.