Nieuws

Arbosoftwarespecialist Raatwerk wordt onderdeel van Kader Group

Raatwerk, leverancier van SaaS-softwareoplossing Arbo Management Systeem voor arbo en preventie, wordt onderdeel van Kader Group. Hogenhouck m&a begeleidde de eigenaren van Raatwerk, Marja van Slageren en Michiel Ridder, bij deze transactie.

Digitalisering van Risico-Inventarisatie en Evaluatie

Michiel Ridder startte met de voorloper van Raatwerk in 1998 en werd met het AMS-systeem dé specialist voor digitale Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Eigenaren Michiel Ridder en Marja van Slageren bouwden het systeem verder uit tot een modulair platform voor risico-inventarisaties op het gebied van arbo, veiligheid en gezondheid binnen organisaties.

Kader is marktleider in advies en opleidingen op dat gebied. Door de krachten te bundelen, ontstaat een sterke combinatie. Michiel Ridder, directeur van Raatwerk: “We zien veel doorgroeimogelijkheden in het digitaliseren van adviesdiensten op het gebied van Quality, Health, Safety, Security en Environment. In Kader hebben we dan ook de perfecte strategische partner gevonden om het AMS te ontwikkelen naar de volgende fase van groei.”

Bart de Boer, CEO van Kader Group vervolgt: “De toevoeging van Raatwerk past binnen het strategisch groeiplan van Kader Group, waarbij we ons richten op verbreding van het producten- en dienstenaanbod, verduurzaming, digitalisering en internationalisering. Het AMS van Raatwerk is daarvoor een passende uitbreiding. De komende periode werken we aan de integratie van Raatwerk binnen de business unit Kader Digital waar ook Smile Software voor risicomanagement deel van uit maakt.”

Softwareoplossing voor arbo en preventie

Gezond en veilig werken is een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap. Raatwerk, opgericht in 1998, ontwikkelde vanuit haar visie en ervaring het ArboManagementSysteem (AMS) voor het uitvoeren van digitale Risico-Inventarisaties en Evaluaties. De modulaire softwareoplossing – voor zowel kleine als grotere en complexe organisaties – zorgt voor structuur, inzicht en naleving van arborichtlijnen en preventiemaatregelen. Vele duizenden gebruikers bij de overheid, in de gezondheidszorg en bij commerciële bedrijven maken gebruik van het AMS-systeem. Daarnaast begeleidt Raatwerk de uitvoering van de RI&E’s en leidt preventiemedewerkers op om met het AMS te werken.

Adviesbureau voor mens, milieu en maatschappij

Kader Group verbetert de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van organisaties, zodat deze goed kunnen voor mens, milieu en maatschappij. Opgericht in 1994, is Kader Group inmiddels uitgegroeid tot een van de toonaangevende adviesbureaus in Nederland op het gebied van QHSSE & Sustainability (Quality, Health, Safety, Cyber Security, Environment & Sustainability). Met elf kantoren verspreid door het land en ruim 250 medewerkers biedt Kader Group advies, software en opleidingen aan een brede klantengroep.

Naast een sterke organische groei voert Kader Group een actieve buy-&-build strategie en heeft in de afgelopen twee jaar meerdere bedrijven overgenomen. Hiermee wil Kader haar leidende positie in Nederland verstevigen en het dienstenpakket verder uitbreiden. Kader Group heeft de ambitie om een leidende speler in Noord-Europa te worden.

 

Interesse?

We willen je graag leren kennen.