Je bedrijf verkopen

Jouw levenswerk, ons werk.

Een bedrijf verkopen is een onderneming op zich. Het is gebouwd met energie en enthousiasme. Je ziel en zaligheid zitten erin en die investering is bijna niet in geld uit te drukken. Verkoop van je onderneming is dan ook niet alleen een rationeel proces, maar vooral ook een emotioneel proces van los laten en afscheid nemen.

Bedrijf verkopen

Hulp bij het verkopen van je bedrijf?

Het verkoopproces.

Wat is belangrijk voor je?

Als ondernemer werk je dag in dag uit aan de groei van je onderneming, je team en je positie in de markt. Maar tegelijkertijd denk je ook aan de lange termijn. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf ook zonder jou door kan? En natuurlijk heb je ook stilgestaan bij een mogelijke verkoop van je bedrijf. Zodat je afstand of zelfs afscheid kunt nemen, om wat voor reden dan ook. Dit is een proces van los laten maar ook van nieuwe perspectieven. Want door de verkoop van je levenswerk kun je andere dingen in het leven gaan oppakken. We willen graag van je weten welke plannen je hebt en hoe je je toekomst voor je ziet. Om je daar zo goed mogelijk naar te begeleiden.

Een zaak van vertrouwen.

Vertrouwen is de rode draad in ons dagelijks werk. Het vertrouwen in jezelf en in de mensen met wie je werkt, geeft vertrouwen in elkaar en in de toekomst. Het is er niet van de ene op de andere dag, maar groeit omdat je erin investeert. Met Hogenhouck werk je dan ook niet met een tussenpersoon, maar met een vertrouwenspersoon. We staan naast je in deze bijzondere fase van jouw ondernemerschap. Het is onze missie om je verder te brengen, zowel zakelijk als persoonlijk. Dat is wat ons drijft en inspireert. Dat klinkt dan misschien ‘unusual’ in de wereld van finance, maar wij zouden het niet anders willen. Daar kun je op vertrouwen.

Het verkopen van je bedrijf is een onderneming op zich.

Video afspelen

Waarde is wat voor jou waardevol is.

De waarde van je bedrijf is afhankelijk van veel factoren. Toch kunnen wij met marktgegevens en onze ervaring een goede indicatie geven van de bedrijfswaarde. Maar waarde is meer dan geld alleen. Zo wordt de waarde van je onderneming mede bepaald door wat voor jou waardevol is. Dat is vaak meer dan de prijs alleen. Daar gaan we open en eerlijk met elkaar over in gesprek. We werken met elkaar toe naar een plan waarbij jij bepaalt of je 100% afscheid wilt nemen van je onderneming of dat je nog financieel of als lid van het management of raad van commissarissen betrokken wilt blijven. Zodat jij zeker weet dat jouw levenswerk in goede handen komt. 

Hoe vind je de partij die jouw waarde (h)erkent?

Hoe gaat een verkoop in zijn werk

Over verkoopproces →

Hoogste prijs of beste deal?

Over bedrijfswaardering →

Privé vermogen van investeerders

Over private equity →

Verkoop aan je eigen management

Over management buy-out →

In twee stappen je bedrijf verkopen

Over pre-exit →

Het boekenonderzoek

Over due diligence →

We leren jou graag kennen.

Het begeleiden van de verkoop van je onderneming, betekent dat we je helpen bij de regie over je toekomst. Daarom vinden we het belangrijk om te weten hoe jij die voor je ziet. We willen je leren kennen en begrijpen. Weten waar jouw balans ligt tussen je zakelijke afwegingen en je persoonlijke belangen. In het proces dat we aangaan, trekken we samen op als team. We vullen jouw kennis aan met onze kennis van markten, marktspelers, onderhandelingen en een M&A track record van meer dan 15 jaar, en gidsen je door de wereld achter de cijfers die je niet kent en waar iedereen iets van je wil.

We werken samen met jou verder aan de gewenste richting en zijn betrokken bij deze belangrijke volgende stap. We leven met je mee en begrijpen waar je voor staat. Het bundelen van jouw ambities – zakelijk en persoonlijk – én onze M&A kennis geeft opties voor de toekomst. Samen vormen we een sterk team en komen we tot de juiste beslissingen.

Er gebeurt veel in de M&A markt.

Blijf op de hoogte en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Hiermee ga je akkoord met het ontvangen van marketingberichten van Hogenhouck m&a.
Ik wil ervoor zorgen dat ons team iedere dag een topprestatie levert voor onze opdrachtgevers.
Hein Stoops
Hein Stoops

Partner

Even sparren?

We willen je graag leren kennen.