Hoe wil je groeien?

Een bedrijf kopen

Ondernemersinstinct en ervaring hebben je gebracht waar je nu bent. Je zit in een goede flow en bent toe aan de volgende stap: een bedrijf kopen. Om meer te halen uit de huidige markt, om nieuwe markten aan te boren, om schaalvoordeel te realiseren en je groeiambities te versnellen.

Bedrijf kopen Team

Waarom een bedrijf kopen?

Wat wil je bereiken?

Een bedrijf kopen

Waar sta je in de markt en waar wil je naartoe? Je vertrouwt natuurlijk allereerst op je instinct en je ervaring. Dat heeft je namelijk gebracht waar je nu bent. Het overnemen van een bedrijf zou je weer een stap verder kunnen brengen. Om meer te halen uit de huidige markt, om nieuwe markten aan te boren, productiecapaciteit te vergroten of een stap naar het buitenland. Wat de reden ook is, er ligt een kans en die laat je niet liggen. Of je met een overname nu wilt versnellen, verdiepen, verbreden of vernieuwen, het begint met vertrouwen. In jezelf en in je team. Voor jou is een overname namelijk geen business as usual. 

Overname als groeistrategie

Je hebt hierbij een specialist nodig die je hierbij kan ondersteunen. Je gaat een veelomvattend proces tegemoet waarin veel financiële, commerciële, fiscale en juridische zaken aan de orde komen. Maar waarin vooral ook emoties een rol spelen. Ga daarbij uit van eigen kracht, en laat je versterken door Hogenhouck. We kennen het overnameproces van a tot z, weten waar de valkuilen liggen, kijken verder dan de usual suspects en komen met de opties die naadloos passen bij de strategische ontwikkelingen en groeiambities van je bedrijf en van jou als ondernemer. Door de meer dan 200 fusies en overnames die we sinds 2007 hebben begeleid, zijn we zelf gegroeid in kennis en ervaring. En die delen we natuurlijk weer graag met jou.

Autonoom groeien is mooi, maar een bedrijf overnemen creëert synergie en brengt versnelling.
Video afspelen
Hoe wil je het doen?

Kies je strategie

Welke strategie het beste bij jou past hangt af van jouw stip op de horizon, je persoonlijke omstandigheden en je wensen voor de toekomst. We hebben de verschillende strategieën hieronder op een rijtje gezet.

Know-how én marktaandeel kopen

Over buy & build strategy →

Je nieuwe baan kopen?

Over management buy-in →

Groeien met vreemd vermogen?

Over funding →

Vreemd vermogen met know-how?

Over private equity →

Hoe gaat een aankoopproces in zijn werk

Over aankoopproces →
Hoe verloopt
het aankoopproces?
  • We starten met een frisse blik op de toekomstmogelijkheden voor je bedrijf en adviseren hoe je de organisatie versterkt met strategische acquisities en de uitgangspunten hiervoor. Zoals de doelstellingen in de business case, het toevoegen van expertise en de groeiambitie waar je voor gaat.
  • Voor het traject stellen wij een dedicated team samen met business development en M&A specialisten dat de uitgangspunten formuleert, een koopprofiel opstelt, informatie verzamelt en mogelijke overnamekandidaten in kaart brengt. Het team draait om jou. Wat jij wilt en waar je naartoe wilt.
  • Uit de kandidaten selecteren we interessante partijen. Wij kennen het spel om aan tafel te komen bij de juiste partijen, met behoud van een goede positie voor een eventuele onderhandeling.
  • Nadat wij samen met jou een kandidaat hebben geselecteerd, zetten we het vervolgproces in gang, verzamelen informatie, komen tot een waardering van het over te nemen bedrijf, adviseren je over de financiering en brengen we een non-binding offer (NBO) uit.
  • Wij bepalen met jou als spil in ons team de onderhandelingsstrategie, voeren de onderhandelingen en zorgen met juridische adviseurs voor een intentieovereenkomst. In de eindfase coördineren we het boekenonderzoek, regisseren de koopovereenkomst en ronden de transactie af.
Je wilt M&A inzetten voor uitbreiding, hoe ziet dat er voor jou uit?

Welkom bij Hogenhouck

We helpen je graag bij de regie over je toekomst. Daarom vinden we het belangrijk om te weten hoe jij die voor je ziet. We willen je leren kennen en begrijpen; weten waar je balans ligt tussen je zakelijke afwegingen en je persoonlijke belangen. In het proces dat we aangaan, trekken we samen op. We vullen jouw kennis aan met onze kennis van markten, marktspelers, onderhandelingen en een M&A track record van meer dan 15 jaar, en gidsen je door de wereld achter de cijfers.

We werken samen met jou verder aan deze belangrijke volgende stap. We leven met je mee en begrijpen waar je voor staat. Het bundelen van jouw ambities – zakelijk en persoonlijk – én onze M&A kennis geeft opties voor de toekomst. Samen vormen we een sterk team en komen we tot de juiste beslissingen.

Er gebeurt veel in de M&A markt.

Blijf op de hoogte en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Hiermee ga je akkoord met het ontvangen van marketingberichten van Hogenhouck m&a.

Als ondernemer ben je bij ons de spil in het team.

Mark van Beusekom
Mark van Beusekom

Managing Partner

Even sparren?

We willen je graag leren kennen.