Het aankoopproces

Waar begin je eigenlijk aan?

 

Waar sta je in de markt en waar wil je naartoe? Als ondernemer vertrouw je bij de koers van je bedrijf op je ondernemersinstinct en je ervaring. Het heeft je gebracht waar je bent. En je denkt dat het overnemen van een bedrijf je weer verder brengt. Om meer te halen uit de huidige markt of om nieuwe markten aan te boren. Wat de reden ook is, er ligt een kans en die laat je niet liggen.

Jouw strategie

ons uitgangspunt

Of je met een overname nu wilt versnellen, verdiepen, verbreden of vernieuwen, het begint met vertrouwen. In jezelf en in je team. Want je gaat een veelomvattend proces tegemoet waar veel financiële, commerciële, fiscale, juridische én emotionele aspecten een rol spelen. Ga daarbij uit van eigen kracht, maar laat je versterken door Hogenhouck m&a. Voor jou is een overname geen business as usual. Voor ons is het de dagelijkse praktijk. Door de meer dan 200 fusies en overnames die we in ruim 15 jaar hebben begeleid, zijn we zelf gegroeid. In kennis en ervaring, en die delen we weer met jou.

" Voor jou is een overname geen business as usual. "

Het verloop van
een aankoopproces

We starten een aankoopproces met een frisse blik op de toekomstmogelijkheden voor je bedrijf. We adviseren hoe je jouw bedrijf in een toekomstige positie sterker kan maken door strategische acquisities te doen. We kennen het overnameproces van a tot z, weten waar de valkuilen liggen, kijken verder dan de usual suspects en komen met de opties die naadloos passen bij de strategische ontwikkelingen en groeiambities van je bedrijf. We kijken daarbij uiteraard ook naar de positie en synergiemogelijkheden van de mogelijke partij, maar zeker ook naar de cultuur en persoonlijkheden.


" We kennen de valkuilen en kijken verder dan de usual suspects. "

Voor het traject stellen wij een dedicated team samen met business development en M&A specialisten dat de uitgangspunten formuleert, een koopprofiel opstelt, informatie verzamelt en mogelijke overnamekandidaten in kaart brengt. Hieruit selecteren we interessante partijen. Wij kennen het spel om aan tafel te komen bij de juiste partijen, met behoud van een goede positie voor een eventuele onderhandeling. Na de kennismaking definiëren we het vervolgproces, verzamelen informatie, komen tot een waardering van het over te nemen bedrijf en adviseren je over de financiering en brengen we een non-binding offer (NBO) uit. Wij bepalen de onderhandelingsstrategie, voeren de onderhandelingen en zorgen voor een intentieovereenkomst. In de eindfase coördineren we het boekenonderzoek, regisseren de koopovereenkomst en ronden we de transactie af samen met juridische adviseurs. 

Wat willen we voor je betekenen?

Het begeleiden van de verkoop van je onderneming, de koop van een bedrijf en het aandragen van de juiste investeerder, betekent dat we je helpen bij de regie over je toekomst. Daarom vinden we het belangrijk om te weten hoe jij die voor je ziet. We willen je leren kennen en begrijpen. Weten waar je balans ligt tussen je zakelijke afwegingen en je persoonlijke belangen. In het proces dat we aangaan, trekken we samen op als team. We vullen jouw kennis aan met onze kennis van markten, marktspelers, onderhandelingen en een M&A track record van ruim 15 jaar, en gidsen je door de wereld achter de cijfers die je niet kent en waar iedereen iets van je wil.

“Een overname brengt kennis, vergroot de bedrijfswaarde en creëert nieuwe kansen.”

Rik Stikkelbroeck

Er gebeurt veel in de M&A markt.

Gelukkig kun je het bijhouden met onze nieuwsbrief.
Hiermee ga je akkoord met het ontvangen van marketingberichten van Hogenhouck m&a.

Even sparren?

We willen je graag leren kennen.