Funding voor je bedrijf

Het vermogen om te groeien.

Je ziet kansen om te groeien en fors marktaandeel te verwerven. Je wilt misschien de stap naar het buitenland maken, je productiecapaciteit uitbreiden of nieuwe markten betreden. Misschien wil je zelfs wel een bedrijf overnemen. Of je nu autonoom wilt groeien of via overnames, je hebt hier voldoende kapitaal voor nodig. Een kapitaalinjectie kan daarbij helpen. 

Aantrekken van vreemd vermogen.

Wij denken met je mee.

Abracadabra

Zelf op zoek gaan naar geld, doet een groot beroep op je inlevingsvermogen. Je komt namelijk in aanraking met een wereld die compleet nieuw voor je is. Met partijen die een andere taal spreken en je overspoelen met een wirwar aan financiële termen en juridische clausules. Voor ons is het bekend terrein en we begeleiden je dan ook graag. Wij zijn je tolk,  je gids en je sparringpartner. We helpen je jouw zakelijke dromen waar te maken.

De beste vermogensstructuur

De keuze voor je investeringspartner en de condities zijn allesbepalend voor de verdere uitbouw van je onderneming. Het is belangrijk dat daarbij alle kaarten op tafel liggen en dat alle betrokken partijen dezelfde verwachtingen hebben. Want je bouwt samen verder aan de volgende stap van je onderneming op het fundament van de beste vermogensstructuur én condities. Daar kunnen wij je bij helpen. We brengen je in contact met de juiste partijen en maken je wegwijs in de uiteenlopende opties.

Wat is de beste vermogensstructuur en welke condities zijn doorslaggevend?

Video afspelen

Wij regelen het volledige traject,

maar jij hebt de touwtjes in handen

Funding is een verzamelterm waarbij je verschillende opties hebt voor het verkrijgen van kapitaal en groeifinanciering. Wij kennen deze wereld door en door. Wij loodsen je er doorheen, sturen het proces en zijn een waardevolle partner bij het ophalen van funding voor jouw bedrijf. Dat lichten we graag even toe:

Onze expertise

We hebben expertise in het identificeren en aantrekken van potentiële investeerders. Wij hebben ondernemers in uiteenlopende sectoren geholpen om hun jarenlange groei financieel rond te krijgen. Dat is niet een eenmalige exercitie maar vaak een journey waarin wij langer met de ondernemer optrekken. Wij kunnen je helpen bij het opstellen én challengen van een businessplan en presenteren jouw bedrijf op een manier die investeerders en financiers aanspreekt. 


Het juiste netwerk

Wij hebben een uitgebreid netwerk, ook internationaal, van investeerders en financiers die geïnteresseerd zijn in verschillende typen bedrijven en sectoren. Jij krijgt toegang tot dit netwerk en vergroot daarmee je kans op het vinden van een passende financiële partner.

De beste voorwaarden

We hebben ervaring met het afsluiten van een funding round en kunnen je helpen bij het krijgen van de best mogelijke voorwaarden. Wij helpen je bij het onderhandelen over de financiering en zorgen ervoor dat jouw belangen worden beschermd. 

Welke financieringen zijn er?

Bij het selecteren van de juiste investeringspartners, krijg je te maken met een wirwar van mogelijkheden, constructies, financiële termen en juridische clausules. En je leert partijen kennen die waarschijnlijk nieuw voor je zijn. Hoe maak je bij je volgende stap de beste keuze? Dat is voor jou natuurlijk geen dagelijkse kost. Maar je wilt daar wel de juiste afweging maken. Wij hebben die stap heel vaak gezet en helpen jou graag om de beste afweging te maken. Hieronder vind je enkele opties, maar er zijn er zeker meer.

Bancaire financiering

Bij een bancaire financiering is het van belang dat de financiering wordt afgestemd aan de hand van jouw behoeftes. Hogenhouck is een onafhankelijke m&a boutique met een focus op mid-market m&a transacties. Wij kunnen relaties leggen met interessante banken gericht op jouw markt en type onderneming. We hebben ruime ervaring met groeifinanciering, buy-and-build strategieën inclusief de daarbij behorende financieringsopties.

Mezzanine financiering

Voor een echte groeistap is het lastig om deze groei alleen met eigen vermogen en bancaire leningen te financieren. Een mezzanine financiering biedt dan uitkomst. Een mezzanine financiering is een vorm van een achtergestelde lening waarbij elementen van eigen vermogen en schuld worden gecombineerd. Deze vorm van financiering maakt het mogelijk om de autonome groei of overnamestrategie versneld te realiseren. Wij kennen de juiste ingangen bij mezzanine-verstrekkers. 

Venture capital

Als je bedrijf nog in een startende fase zit, maar wel een beloftevolle strategie, businessmodel of technologie heeft, dan is het interessant voor venture capital investeerders. Zij zijn vaak bereid om in (nog) niet winstgevende maar veelbelovende startups te investeren zolang die heel hard groeien, veel potentie hebben en een hele grote markt kunnen pakken. Wij kennen deze venture capital partijen en daar brengen we jou graag mee in contact. 

Private equity

Wanneer je investeringskapitaal nodig hebt, kan het soms moeilijk zijn om naar een bank te stappen, omdat een bank vaak vooral de risico’s ziet. Private equity is dan een oplossing. Je maakt dan gebruik van privévermogen van investeerders. Zij kopen een deel van jouw onderneming om samen met jou verder te groeien. De visie van een private equity partij die jouw business begrijpt kan jou helpen om je groei te versnellen. Wij kijken samen met jou naar welke investeringspartner het beste bij jouw bedrijf past. We leggen je verschillende mogelijkheden voor, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

We maken het proces

waardevol.

Het traject om funding te krijgen is deels vergelijkbaar met een verkoopproces van een onderneming. We schrijven een Investerings Memorandum (IM), maar de structuur en de nuances liggen net wat anders dan bij een verkoopproces. Een belangrijk component in dit Investerings Memorandum is de grootte van het bedrag dat je wilt ophalen, waar je het groeikapitaal voor gaat gebruiken en wat je ermee wilt bereiken. Dat is wat een investeerder wil weten.  Los van de winstgevendheid is ook de potentie van je onderneming bepalend. Hier leun je op het verhaal naar de toekomst waarbij er meer wordt gekeken naar inschattingen op basis van de cijfers die nu bekend zijn. Dit wordt vertaald in een financieel groeimodel. Qua stappen komt het fundingtraject dus veel overeen met het verkoopproces, maar qua dynamiek is het een heel ander traject. Het is niet alleen belangrijk dat er geld wordt opgehaald, maar ook dat de investeerders echt een klik met jou als ondernemer en je onderneming hebben. 

 
  • We brengen de key value drivers, groeiambitie en financieringsbehoefte in beeld
  • We stellen samen de business case op
  • We presenteren de onderneming in een Investerings Memorandum
  • We leggen contact met interessante partijen en organiseren een persoonlijke kennismaking
  • We definiëren en coördineren het vervolgproces
  • We onderhandelen over structuur, waardering en condities
  • We zorgen voor een intentieovereenkomst
  • We coördineren het boekenonderzoek
  • We sluiten de participatieovereenkomst en ronden de transactie af

Het fundingtraject komt overeen met het verkoopproces, maar is qua dynamiek anders.

Er gebeurt veel in de m&a markt.

Blijf op de hoogte en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Onze regievoering in het hele traject is wat ons uniek maakt. We willen én durven jou als ondernemer écht te adviseren. Interactie gaat voor transactie. We maken aan de hand van jouw groeistrategie liever een reis samen, dan dat we alleen gericht zijn op een deal. Er zijn immers meerdere wegen die naar Rome leiden, dus ook meerdere wegen om jouw ambities als ondernemer waar te maken. Voor ons is het belangrijk dat jij als opdrachtgever echt bewust keuzes en afwegingen hebt kunnen maken en dat we voor jou het beste resultaat bereiken.

Mark van Beusekom
Mark van Beusekom

Managing partner

Even sparren?

We willen je graag leren kennen.

Vul het formulier in en dan nemen wij contact met u op voor een persoonlijk gesprek.

info@hogenhouck.nl

Met dit inschrijfformulier kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief en uitgenodigd worden voor evenementen (Nederlandstalig).

Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief en evenementen. Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze privacyverklaring en het feit dat wij gebruik maken van Mailchimp. Wij zullen je gegevens niet doorverkopen of gebruiken voor andere doeleinden dan verzending van de nieuwsbrief en  gebruiksanalyses.