Over Hogenhouck m&a

Over ons gaat over jou.

 

Ons werk is jou helpen bij de regie over je toekomst. Daarom vinden we het belangrijk om te weten hoe je die voor je ziet. We willen je leren kennen en begrijpen. Weten waar de balans ligt tussen je zakelijke afwegingen en je persoonlijke belangen. In het proces dat we aangaan, trekken we samen op als team. Bundelen onze kracht, kennis en ervaring en brengen je bij koop, verkoop en funding in de best mogelijke positie.

Onze (team)
aanpak

We verdiepen ons in jou en je onderneming en denken al ruim voor een verkoop- of aankooptraject vrijblijvend met je mee. Als het moment daar is om je bij te staan in een M&A traject starten we met een opdrachtbrief en weet je precies welke afspraken daarvoor gelden. Wij werken met een fee voor enkele fases gedurende het traject en een fee bij een succesvolle transactie.
In het aankoop- of verkoopproces dat we aangaan, trekken we samen op als team. Jij bent daarin de spil. We vullen jouw kennis aan met onze kennis van markten, marktspelers, onderhandelingen en een M&A track record van ruim 15 jaar. Als ondernemende, betrokken M&A-partner zien wij het als onze missie om jou in de best mogelijke positie te brengen en te houden. De uitkomst van zo’n proces is namelijk allesbepalend voor jou en je onderneming. Wij voelen die verantwoordelijkheid en leveren samen een teamprestatie van formaat.

"Wij zien het als onze missie om jou in de best mogelijke positie te brengen."

Wie zijn we, waar staan we voor?

Met onze identiteit staan we sterk en onderscheiden we ons van onze concurrenten. We zijn nu eenmaal een beetje anders. Dat maakt het verschil in de markt en helpt ons om succesvol te zijn. Dat is wat we willen verankeren en bewust vormgeven bij alles wat we doen.

 

Je hebt zo’n bedrijf als Hogenhouck gewoon kei- en keihard nodig

Erwin Liesting

Hotbath

 

Dat hele proces en de onderhandelingen hadden wij zelf nooit gekund.

René Koeken

Koninklijke Peitsman

 

Ik heb geen seconde het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond.

Erwin Liesting

Hotbath

 

Hogenhouck paste goed bij ons, geen bullshit maar gewoon recht op de man af.

Olaf van der Hoorn

Vellance

 

Het gaat ook om een stukje coaching, welke keuzes moet je gaan maken en wat betekent het voor jou.

Walter Hueber

Cammio

 

Ze zijn heel goed in het schetsen van de scenario’s die je kunt kiezen en wat dat betekent.

Marjolijn Mijer

Urban Gym Group

 

It was a very, very strategic role that they played.

Gian Carlo Coletta

ATG Europe

 

Met Hogenhouck doe je zo’n heel proces echt samen.

Peter Altevogt

Korton Group

Wat moeten opdrachtgevers

van ons vinden?

“Hogenhouck geeft mij altijd inhoudelijk een duidelijk beeld van de bandbreedte waarbinnen mijn zakelijke én persoonlijke belangen vallen, waardoor ik mij veilig voel om weloverwogen beslissingen te nemen. Ze trekken samen met mij op in mijn tempo, zijn attent en weten wat er speelt in hun vakgebied, in de markt en in mijn branche. En hoe belangrijk de cijfers ook zijn, een deal komt alleen tot stand als alle partijen in het procesbegrip kunnen opbrengen voor elkaars positie en het elkaar ook simpelweg gunnen.”

"En als dan alle partijen met je in zee willen gaan, kun je kiezen en onderhandelen"
Mark van Beusekom

Managing partner

Het team van Hogenhouck

Topwerk door teamwork

Werken bij Hogenhouck is werken met mensen, bezieling en diepgang. Voor elke uitdaging stellen we een gepassioneerd, toegankelijk en betrokken team samen dat met lef voor toonaangevende opdrachtgevers werkt. De ondernemer is de spil van het team. Wij zijn hun vertrouwenspersoon, doorgronden markten, bedrijven en businessmodellen en brengen mooie transacties voor ze tot stand.
Hogenhouck team

De mens achter de ondernemer

Podcastserie

Wij leren elke dag door naar de persoonlijke verhalen van ondernemers te luisteren. In onze podcastserie ‘De mens achter de ondernemer’ gaat Gijs Scholten van Aschat in gesprek met ondernemers over hun leven, hun keuzes en hun ondernemerscarrière. Inspirerende verhalen die we graag met je delen.

Internationaal zakendoen

Ondernemers laten zich niet beperken door grenzen. Internationaal zakendoen zit in het DNA van het Nederlandse bedrijfsleven. Steeds meer transacties waarbij we betrokken zijn, gaan over de landsgrenzen heen. Om jou optimaal te ondersteunen in je internationale ambities, zijn we partner van CDI Global. CDI Global richt zich op ondernemers in het middensegment. Door hun aanwezigheid in 30 landen met 50 aangesloten kantoren, weten we de ontwikkelingen in de markt en kunnen deze met lokale connecties voor jou vertalen in concrete kansen voor verkoop, fusies of overnames.

“Via de juiste figures krijgen we ook de juiste facts boven tafel.”

Hein Stoops

De koop, verkoop en funding van je bedrijf

is een onderneming op zich

Bij verkoop, aankoop of funding kom je in een wereld terecht die compleet nieuw voor je is en waarin je allerlei zakelijke en persoonlijke keuzes moet maken. Met partijen die een andere taal spreken en je overspoelen met een wirwar aan financiële termen en juridische clausules. Voor ons is het bekend terrein en we begeleiden je graag. We zijn je tolk en je gids en reizen graag met je mee om je droom waar te maken.

Business as unusual

Bij de meer dan 200 transacties die we hebben begeleid, hebben we altijd dichtbij onze klanten gestaan. We hebben bedrijven voor hen gekocht, verkocht, investeerders gevonden en zo meegebouwd aan hun levenswerk of aan financiële zekerheid voor de rest van hun leven. En omdat elk bedrijf uniek is, is elke transactie weer anders. Vandaar ons credo ‘Business as unusual’.

"Mensen vertrouwen geven, dat heeft ons veel gebracht"

De mens achter de ondernemer

Als M&A specialist werken we voor ondernemers die met hart en ziel iets bijzonders hebben neergezet. Het is onze missie om de mensen achter deze prestaties verder te brengen, zowel zakelijk als persoonlijk. Dat is wat ons drijft en inspireert. Dat klinkt dan misschien ‘unusual’ in de wereld van finance, maar wij zouden het niet anders willen.

Werken bij Hogenhouck

werken aan levenswerken

Bij Hogenhouck werken we met ambitieuze ondernemers die voor hun levenswerk en voor zichzelf een allesbepalende stap voor de toekomst gaan zetten. Als ondernemende, betrokken M&A analist of associate deel je onze missie om ze bij koop, verkoop en funding in de best mogelijke positie te brengen en te houden. Iets voor jou?

Even sparren?

We willen je graag leren kennen.