Banketbakkerij Brokking uit Dordrecht, een meer dan honderd jaar oud familiebedrijf, wordt eigendom van Bob Kaptein, die in 2011 de Haagse banketbakkerij Maison Kelder overnam. Kaptein neemt in Dordrecht de leiding over van de broers Wim en Jack Brokking, die veertig jaar verbonden zijn geweest aan de banketbakkerij. Volgens hen is nu de continuïteit van Banketbakkerij Brokking gewaarborgd.

Geen opvolger
De gebroeders Brokking konden binnen de familie geen geschikte opvolger vinden. Afgelopen zomer kwamen zij in contact met Kaptein, die zijn loopbaan begon in de financiële sector maar inmiddels stevig is geworteld in het banketbakkersvak. “Kaptein heeft de overname van Maison Kelder prima weten vorm te geven. Dat kan alleen als je begaan bent met het banketbakkersvak”, zegt Wim Brokking (57). “We zijn ervan overtuigd dat Brokking met Kaptein een veilige toekomst tegemoet gaat.”

Kracht
Volgens Kaptein zit de kracht van Brokking en Maison Kelder in kwaliteit en liefde voor het ambacht van banketbakker. “Met een prachtig assortiment gebak, met zorg bereid en lekker. Daar moet je op geen enkele manier aan tornen.”

Eigen assortimenten
Brokking is een begrip in Dordrecht. De banketbakkerij telt één vestiging en levert gebak aan supermarkten in omliggende gemeenten. Onder de nieuwe eigenaar zal de banketbakkerij zijn eigen assortiment behouden, net als Maison Kelder. Kaptein: “Het blijven twee aparte ondernemingen. Natuurlijk kunnen we in toekomst gebruikmaken van schaalvoordelen, zoals bij de inkoop van grondstoffen. Maar verder laten we alles zoals het is.”

Bemiddeling
Voor het personeel van Brokking en Maison Kelder heeft de transactie geen enkel gevolg. Kaptein is de komende tijd vooral in Dordrecht actief, om zo bakkerij Brokking beter te leren kennen. Wim en Jack Brokking zullen hem daarbij tot eind dit jaar helpen. Daarna trekken zij zich terug uit de zaak.

Maison Kelder
Maison Kelder is een bekende banketbakkerij in de regio Haaglanden, met als specialisatie hazelnoottaart. Het bedrijf, dat in 1934 werd opgericht, telt drie filialen: in de Arabislaan en de Weissenbruchstraat in Den Haag en in de Kerkstraat te Wassenaar. Daarnaast is het gebak van Kelder verkrijgbaar via geselecteerde horecazaken in de regio Den Haag. Maison Kelder heeft vijftig mensen in dienst.

Brokking
Banketbakkerij Brokking bestaat sinds 1898 en is vermaard om zijn hazelnootgebak. Het bedrijf heeft in Dordrecht één filiaal aan de Krispijnseweg en levert gebak aan grotere supermarkten in omliggende gemeenten. Brokking telt zestien medewerkers.

Bron: Bakkers in Bedrijf

Interesse?

We willen je graag leren kennen.