Nieuws

Managed services provider Datamex sluit zich aan bij Interstellar

Managed Services Provider Datamex Automatisering B.V. uit Breda sluit zich aan bij IT-dienstverlener Interstellar. Datamex gaat daarbij intensief samenwerken met zijn Brabantse collega DataByte, die sinds maart 2021 onderdeel is van Interstellar. Hogenhouck m&a begeleidde de directeur-eigenaar van Datamex bij deze transactie.

Na 39 jaar komt Datamex in andere handen

Datamex werd in 1983 opgericht door Jan Peters en in 2011 overgenomen door zijn zoon Rik. Datamex helpt klanten in het MKB om processen te automatiseren en de continuïteit van hun organisatie te waarborgen met geïntegreerde oplossingen. Datamex blijft zelfstandig opereren met het huidige managementteam onder leiding van directeur Jazdan Tabe en behoudt haar eigen visie en strategie.

Directeur-eigenaar van Datamex, Rik Peters, treedt met de overname terug. Peters ‘’Ik ben heel blij en trots dat we met Datamex toetreden tot Interstellar. Het zal wennen zijn dat het bedrijf na 39 jaar geen onderdeel meer is van mijn familie, maar ik ben ervan overtuigd dat wat mijn vader en ik hebben opgebouwd op een goede manier en met veel potentie wordt gecontinueerd door Interstellar en het huidige MT.

Buy-and-build strategie van Interstellar

De overname is onderdeel van een buy-and-build strategie die erop gericht is om Interstellar uit te laten groeien tot de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland. Interstellar bestaat met deze acquisitie uit 11 succesvolle bedrijven uit de ICT-sector.

CEO Maarten van Montfoort van Interstellar wil klanten op alle aspecten van de digitale reis op hoog niveau ondersteunen: “We zijn verheugd om Datamex toe te voegen aan de Interstellar-collectie en daarmee onze positie als leidende IT-dienstverlener in Zuid-Nederland verder te versterken. Samen met het team van Datamex kunnen we bestaande en nieuwe klanten nog breder ondersteunen bij IT-vraagstukken.”

Focus op MSP-activiteiten en groei met Interstellar

In 39 jaar is Datamex uitgegroeid tot een toonaangevend, landelijk opererend IT-bedrijf met 70 medewerkers. Van oudsher combineerde Datamex ERP- en Managed Services-activiteiten. De ERP-activiteiten zijn eerder dit jaar ondergebracht bij het Belgische iFacto Business Solutions. De Managed Services-activiteiten met 40 medewerkers worden nu voortgezet binnen Interstellar.

Directeur Jazdan Tabe van Datamex: “Net als Rik ben ik erg trots op de toetreding tot de Interstellar groep. We kijken uit naar de samenwerking met de andere dienstverleners. We koesteren het prachtige bedrijf dat de familie Peters heeft opgebouwd en zetten de bedrijfsvoering in lijn met hun filosofie voort. Het feit dat we schouder aan schouder met DataByte zullen optrekken, geeft mij het vertrouwen dat Datamex nog slagvaardiger wordt en ook haar toekomstige ambities blijft waarmaken.”

Strategische samenwerking DataByte

Datamex én DataByte opereren beiden al ruim dertig jaar als full service IT–dienstverlener in Zuidwest Nederland. Als West-Brabantse collega’s gaan zij een strategische samenwerking aan. Zij delen hun expertise, portfolio en innovaties. Door op gelijkwaardige voet een front te vormen, groeit de strategische concurrentiepositie van beide bedrijven enorm. Dit helpt Datamex en DataByte om klanten in het MKB en in de non-profit sector nog beter te ondersteunen bij IT-vraagstukken die steeds uitdagender en complexer worden.

CEO John Heijnen van DataByte: “Net als Datamex is het ook onze ambitie om in een snel veranderende IT-markt voorop te blijven lopen. Dit kan binnen de Interstellar familie door onze krachten te bundelen en expertise te delen. Daarmee kunnen wij onze klanten op het allerhoogste niveau blijven adviseren en ondersteunen. Bovendien versterkt dit onze leidende positie in Zuidwest Nederland, met name ook als het gaat om het aantrekken van talentvolle, nieuwe collega’s.”

Krachtenbundeling geeft goede positie

Hogenhouck m&a begeleidde directeur-eigenaar Rik Peters bij deze transactie. Hein Stoops hierover: “In dit domein worden inhoudelijke brede expertise en het aantrekken van talent steeds belangrijker. Dit komt nu samen met het moment dat Rik Peters het succesvolle bedrijf wil bestendigen voor de toekomst. Door de krachten te bundelen met Interstellar, komt Datamex in een goede positie om een brede dienstverlening te kunnen blijven aanbieden en aantrekkelijk te zijn als werkgever.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.