Nieuws

ETTU en Wortell fuseren en willen beste Microsoft Cloud Solution Partner worden

De ICT-dienstverleners Wortell uit Lijnden en ETTU uit Gouda bundelen de krachten en gaan samen verder onder de naam Wortell. Met de fusie heeft de onderneming een nog bredere expertise in digitale transformatie en het versneld naar de Azure cloud brengen van de ICT-omgevingen van haar klanten. Wortell heeft de ambitie om haar groei voort te zetten, zowel autonoom als via overnames. Ze wordt daarbij ondersteund door investeringsmaatschappij Holland Capital.

 

Nog meer SaaS-diensten

Danny Burlage, algemeen directeur van Wortell: “Wij merken dat onze klanten behoefte hebben aan een complete ‘as-a-service’ dienstverlening rondom de werkplek en uitbesteding van het beheer. Door de krachten rondom Microsoft 365 en Azure te bundelen met het online Debble-platform, kunnen we een totaaloplossing bieden. Dit geeft ons een goede basis om een topspeler te blijven in de marktsegmenten zorg, onderwijs, maakindustrie en professionele dienstverlening.”

 

Buy-and-build strategie in IT-domein

Hogenhouck legde het contact tussen de partijen en begeleidde het fusietraject. Mark van Beusekom, partner en oprichter Hogenhouck, over deze transactie: “Wij hebben veel kennis van en een sterk netwerk in de IT-markt. Bij de eerste gesprekken viel direct de complementariteit van ETTU en Wortell op. Holland Capital brengt hierbij ervaring  met ‘buy & build’ strategieën in het IT-domein aan tafel. Er staat nu een sterke en kapitaalkrachtige Microsoft speler met veel ambitie. Het zou natuurlijk mooi zijn als we de komende jaren nog meer partijen kunnen helpen aan te haken.”

 

Hogenhouck begeleidde de aandeelhouders van Wortell en ETTU bij de fusie

“Wij zijn er trots op dat we het vertrouwen van de ondernemers en van de investeerder in het traject hebben gekregen om de fusie tot stand te brengen. Dit kan alleen als er volledige transparantie is, waarin wij de ondernemers stapsgewijs begeleiden en sturen. Zij staan bij ons centraal en blijven uiteindelijk altijd in de regie”, aldus Mark van Beusekom.

Bekijk hier de video die Wortell en ETTU maakten over de dag van ondertekening.

Interesse?

We willen je graag leren kennen.