Nieuws

Industrieel verhuurder Indu-Tools neemt Belgische branchegenoot I-Rental over

Industrieel verhuurder Indu-Tools heeft de meerderheid van de aandelen van de in Antwerpen gevestigde branchegenoot I-Rental overgenomen. Samen hebben de ondernemingen een groot bereik met acht vestigingen en richt zich op de Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse markt. Het is hiermee de grootste onafhankelijke verhuurspecialist in de Benelux. Hogenhouck m&a begeleidde de aandeelhouders van Indu-Tools bij deze acquisitie.

Machines en gereedschappen voor industrie en offshore

Indu-Tools is specialist op het gebied van verhuur van machines en gereedschappen binnen de industrie, metaal en offshore en verhuurt onder andere lasapparatuur, pneumatische, hydraulische en elektrische gereedschappen, stroom, lucht en licht. Indu-Tools biedt klanten een totaalpakket van services tijdens turnarounds en projecten en ook een bemande on-site shop behoren tot de mogelijkheden. Indu-Tools is gevestigd in Rotterdam en heeft filialen in Beverwijk en op de sites van Esso en Shell te Rotterdam.

Industriële gereedschappen en nutsvoorzieningen


I-Rental legt zich toe op de integrale voorziening van industriële gereedschappen en tijdelijke nutsvoorzieningen zoals licht, lucht en stroom. I-Rental heeft vestigingen in Antwerpen, Gent, Bergen, Luik en Le Havre (Frankrijk).

Verhuurvloot nog efficiënter inzetten

Michael Heumer, CEO van Indu-Tools, over deze fusie: “We zijn enthousiast over deze bundeling van krachten en zullen de komende tijd samen aan de integratie van beide organisatie werken. Zo kunnen we onze gezamenlijke verhuurvloot in de diverse landen nog efficiënter inzetten. Met onze gezamenlijke knowhow en regionale kennis kunnen we de service voor klanten naar een nog hoger niveau brengen.”

De dagelijkse leiding van Indu-Tools en I-Rental blijft ongewijzigd. Daarnaast zal een nieuw opgericht overkoepelend directieteam samen aan diverse integratiethema’s werken. Het nieuwe concern heeft gezamenlijk zo’n 100 medewerkers.

Interesse?

We willen je graag leren kennen.