Nieuws

IT-dienstverlener DataByte wordt onderdeel van Interstellar

De gerenommeerde IT-dienstverlener DataByte uit Steenbergen wordt onderdeel van Interstellar, een groep van generalistische en specialistische IT-bedrijven. Hogenhouck m&a begeleidde John Heijnen en John de Jongh, directeur-eigenaren van DataByte, bij deze verkoop.

Grote IT-speler in Zuidwest-Nederland

DataByte groeide in ruim dertig jaar uit tot een belangrijke IT-speler met twee vestigingen in Zuidwest-Nederland. Databyte heeft een team van 85 betrokken IT-specialisten, 450 klanten en heeft een sterke positie in de zorg, de maakindustrie, de zakelijke dienstverlening en het MKB-segment.

Ambitie om te verdubbelen in omvang

DataByte werd in 1987 opgericht door John Heijnen. De directie bestaat inmiddels uit John Heijnen, John de Jongh en Peter Bijker. De directie blijft aan bij de onderneming en participeert in Interstellar. De IT-dienstverlener heeft de ambitie om de jaaromzet te verdubbelen naar 40 miljoen euro en het aantal vestigingen in Zuidwest-Nederland te laten groeien tot zes vestigingen.

Relaties begeleiden in hun digitale reis

CEO John Heijnen ziet de toekomst rooskleurig in: “In een markt waarin technologische ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo opvolgen – met name op het gebied van cybersecurity en de cloud – willen we voorop blijven lopen. Als onderdeel van Interstellar kunnen wij ons ondernemerschap voortzetten én versterken met een breed pallet aan hoogwaardige kennis en IT-specialisaties. Daarmee kunnen we onze relaties op het allerhoogste niveau blijven begeleiden tijdens hun digitale reis waarin adoptie, beveiliging en innovatie nog belangrijker worden. Wij willen daarmee de meest relevante IT-dienstverlener in Zuidwest-Nederland blijven.”

Grote sprong Interstellar

In februari 2021 bundelden zes succesvolle bedrijven uit de IT-sector de krachten onder de vlag van Interstellar Group, waardoor een nieuwe grote IT-dienstverlener met landelijke dekking in Nederland ontstaat. Interstellar bestaat uit een collectie van IT-dienstverleners met een eigen identiteit, te weten Solimas, Exite ICT en CSN Groep en daarnaast specialisten op het gebied van cloud en security Fundaments, DataExpert en Pinewood. Daar is nu dus DataByte aan toegevoegd.

Interstellar vertegenwoordigt in totaal meer dan 500 medewerkers en een omzet van ruim Euro 120 miljoen. CEO Maarten van Montfoort: “DataByte is een gerenommeerde managed services provider (MSP) in de top van het MKB en marktleider in de grotere regio. We hebben van het begin af aan duidelijk gemaakt dat wij een sterke buy-and-build strategie najagen, omdat wij snel willen uitgroeien tot één van de grotere spelers in de markt. Wij zijn erg trots dat DataByte onderdeel van dit geweldige avontuur wil uitmaken.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.