Nieuws

Softwareleverancier Yellowstar verkocht aan ICT Group

Softwareleverancier voor supply chain Yellowstar Solutions wordt onderdeel van het beursgenoteerde ICT Group. Yellowstar bedient organisaties in handel en logistiek en heeft een jaaromzet van ongeveer Euro 8 miljoen. Hogenhouck m&a begeleidde de verkoop voor de aandeelhouders van Yellowstar.

Yellowstar maakt supply chains voorspelbaar

Yellowstar biedt webgebaseerde oplossingen die real-time inzicht, toegang en controle bieden in de supply chain. In januari 2021 heeft het bedrijf ongeveer 80 medewerkers en rapporteert het een jaaromzet van ongeveer € 8 miljoen. Yellowstar, dat werd opgericht in 2009 en is gevestigd in Barendrecht, maakt supply chains voorspelbaar en transparant. Het bedrijf realiseert  tevens customized softwareoplossingen voor transportmanagementsystemen, dynamische planningsborden, terminal besturingssystemen en klant- en carrierportals. De software stelt alle partners in de supply chain in staat om 24/7 naadloos samen te werken.

Softwareaanbod ICT Group verder uitgebreid

De overname van Yellowstar is in lijn met de groeistrategie van ICT. Yellowstar is actief in dezelfde geografische markten en versterkt de positie van ICT in de sectoren industrie, handel, retail en logistiek. Met de high-end en eigen IP-software voor supply chain oplossingen van Yellowstar wordt het softwareaanbod en de terugkerende inkomstenbasis van ICT vergroot.

Eigen identiteit blijft bestaan

Yellowstar blijft opereren met haar eigen identiteit en oplossingen voor specifieke klantengroepen. De onderscheidende dienstverlening en innovatieve aanpak waarin de mens centraal staat, blijft ongewijzigd. Stijn Scheepers, CEO van Yellowstar: “We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de ICT Group. Voor ons legt het de basis voor verdere groei in de markten waarin we actief zijn met onze IP-software voor supply chain oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat we een ware aanvulling vormen op het bestaande portfolio van de ICT Group en dat we elkaar wederzijds zullen versterken. Klanten zullen vooral profiteren van onze grotere operationele sterkte en zakelijke kracht.”

Krachtenbundeling in logistieke en industriële markt

ICT Group is een toonaangevende leverancier voor industriële technologie met vestigingen in Nederland, België, Bulgarije, Frankrijk, Duitsland en Zweden. De groep heeft een beursnotering aan Euronext Amsterdam. Jos Blejie, CEO van ICT Group: “Ik ben verheugd de mensen van Yellowstar te mogen verwelkomen als onze nieuwe collega’s. Het bedrijf levert diensten aan een gerenommeerd klantenbestand van hoge kwaliteit en heeft een internationale focus. Deze overname is belangrijk voor ICT omdat het onze positie in de logistieke en industriemarkt versterkt en ons eigen IP-oplossingenportfolio uitbreidt.”

Foto: Jos Blejie (CEO), Jan-Willem Wienbeldt (CFO) van ICT Group toasten op de samenwerking met Marcel Bakker (CFO) en Hans Ketterings (COO) van Yellowstar (niet op de foto Stijn Scheepers, CEO van Yellowstar).

Interesse?

We willen je graag leren kennen.