Transactie

Miljoeneninvestering voor satelliet technologiebedrijf VanderSat

Hogenhouck m&a begeleidde het Nederlandse bedrijf VanderSat bij het realiseren van een investering van enkele miljoenen door Social Impact Ventures om hun gepatenteerde satelliettechnologie verder te ontwikkelen. VanderSat brengt water en bodemvochtigheid in kaart en verduurzaamt zo wereldwijd de landbouw.

Satellietdata ter bestrijding van voedsel- en watercrisis

Het internationaal opererende bedrijf is in staat met satellietdata wereldwijd nauwkeurig te meten waar én hoeveel water in de grond zit. Door het veranderende klimaat én de sterk groeiende wereldbevolking wordt deze informatie cruciaal in de bestrijding van de voedsel- en watercrisis. Met de investering is het bedrijf in staat om de technologie verder te ontwikkelen en méér hectares (landbouw)grond te verduurzamen. Momenteel wordt de data gebruikt voor meer dan 100 miljoen hectare wereldwijd. Wereldwijd heeft 80% van alle schade aan gewassen te maken met water. Hoe preciezer de data over water is, hoe beter landbouwgrond benut kan worden voor betere opbrengsten van gewassen. Betrouwbare en nauwkeurige data is hiervoor essentieel.

Investering door Social Impact Ventures

Thijs van Leeuwen, CEO van het in Haarlem gevestigde VanderSat: “Door deze investering zijn we in staat om nog meer impact te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat satelliettechnologie wereldwijd een belangrijke rol zal spelen in het bestrijden van de voedsel- en watercrisis. Door het vertrouwen en constante terugkoppeling van onze klanten bouwen we samen aan het beste product. De investering van Social Impact Ventures geeft ons nog meer slagkracht en vertrouwen om hiermee verder te gaan.”

1 miljard hectare landbouwgrond in kaart brengen

Naast de technologie heeft VanderSat 20 jaar aan wetenschappelijk onderzoek in huis waardoor zij in staat zijn ieder stukje van de aarde met een resolutie van 100 bij 100 meter in kaart te brengen. Ze maken hiervoor gebruik van zogenaamde passieve microgolven, een technologie waarbij de natuurlijke uitstraling van de aarde wordt gemeten. De combinatie van schaalbare, unieke technologie en de potentie om wereldwijde impact te maken, hebben geleid tot een investering van Social Impact Ventures.

Helmer Schukken, partner Social Impact Ventures: “Juist in deze huidige crisis zijn wij als impactinvesteerders overtuigd dat we door moeten gaan met het ondersteunen van en investeren in bedrijven die commerciële oplossingen bieden voor de meest urgente problemen waar onze samenleving aan wordt blootgesteld. VanderSat is een prachtig voorbeeld van zo’n bedrijf.”

Mooi dat we VanderSat ook in deze nieuwe investeringsronde wederom hebben mogen begeleiden.
Mark van Beusekom

Betrokken dealteam

Margot IJssel de Schepper
Associate

Mark van Beusekom
Managing partner

Interesse?

We willen je graag leren kennen.