Transactie

VIR e-Care Solutions (VIR)

VIR e-care Solutions (VIR), ontwikkelaar van softwareapplicaties voor de Nederlandse revalidatiezorg, kiest Gilde Equity Management Benelux (Gilde) als partner om verdere duurzame groei te realiseren. In 2016 kozen respectievelijk Impulse Info Systems (Impulse) en Nedercare al voor Gilde. VIR, Nedercare en Impulse zijn martkleider in medisch specialistische revalidatiezorg, de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg en hebben gezamenlijk de ambitie om marktleider te worden in aanpalende segmenten waar zij actief zijn, zoals de geriatrische revalidatiezorg en de gehandicaptenzorg. Gilde zal haar kapitaal en ervaring in de IT-zorgsector inzetten om de groep verder uit te bouwen.

VIR, opgericht in 1984 en gevestigd in Arnhem, levert een specialistisch Revalidatie EPD en het zorginformatiesysteem Ecaris. De VIR product suite stelt zorginstellingen in staat het primaire zorg- en begeleidingsproces volledig te automatiseren en de financiële administratie en facturatie maximaal te ontzorgen. In de medisch specialistische revalidatiezorg is VIR de marktleider. Ook in de geriatrische revalidatiezorg timmert de onderneming stevig aan de weg.

Een bindend element in de visie en strategie is het onderkennen van de toegevoegde waarde om echte specialisten per eindmarkt te behouden. Dit wordt ingevuld door de bestaande expertise, mensen en overlegstructuren met klanten te behouden en te versterken door onderlinge samenwerking, kennisuitwisseling en nieuwe specialistische functionaliteiten te ontwikkelen. Vanaf heden is het een IT-groep van ca. 200 medewerkers met een sterke drive om de marktpositie en revenuen aan te wenden voor een solide en schaalbaar back-end systeem en voor innovatieve front-end applicaties voor de klanten.

Impulse, NederCare en VIR willen de administratieve lasten van zorginstellingen substantieel verlagen en de ingebouwde controles verhogen. Behandelaren en begeleiders moeten eenvoudig kunnen registreren en rapporteren zonder de problematiek van complexe financieringen. Veel instellingen zijn niet in staat om hun jaarrekeningen op tijd in te dienen en worden belast met een veelvoud aan contracten, aanbestedingen en zelfcontroles. Dat wordt o.a. veroorzaakt door de grote toename van financiers zoals de gemeenten. De accountantskosten zijn de afgelopen jaren enorm gestegen vanwege deze complexe financieringen. Impulse, NederCare en VIR bieden gecertificeerde software aan waardoor horizontaal toezicht eenvoudig toepasbaar wordt. Hiermee worden administratieve lasten van zowel zorginstellingen als financiers verlaagd.

Bonne Datema, algemeen directeur VIR, over de toetreding van VIR tot de groep: “Onze bedrijven lopen voorop met moderne technologie in een markt waar veel spelers moeite hebben de ontwikkelingen bij te houden. Door de krachten te bundelen met elkaar en met Gilde als partner kunnen wij onze voorsprong versterkren en onze identiteit en cultuur versterken. Om onze klanten oprimaal te ondersteunen bij hun maatschappelijke uitdaging, is diepgaande sectorkennis en specialisatie nodig. Hierin onderscheiden wij ons en dit staat in de groep centraal. Wij hebben hetzelfde DNA”.

Gilde Equity Management is opgericht in 1982 en behoort tot één van de oudste en meest toonaangevende participatiemaatschappijen van Nederland. Gilde heeft sinds haar oprichting in 1982 uitgebreide ervaring opgedaan met succesvolle en innovatieve bedrijven in de software-industrie en was in de IT-zorgsector eerder al betrokken bij onder andere Conclusion, Famed, BlueCielo en Ultimo.

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.