Nieuws

Hogenhouck arrangeert groeikapitaal voor TrainMore

Hogenhouck heeft, in samenwerking met haar debt advisory partner Roodhals Capital en BarentsKrans (legal), de aandeelhouders van The Urban Gym Group, bekend van de landelijke actieve fitness keten TrainMore, Clubsportive en High Studios, ondersteund bij het arrangeren van groeikapitaal bij Dutch Mezzanine Fund en Rabobank.

Fitnessconcepten TrainMore, High Studios en Clubsportive van ondernemers Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer zijn per december 2018 ondergebracht in de topholding Urban Gym Group. De nieuwe holding heeft bij Rabobank en het Dutch Mezzanine Fund (DMF) minimaal 16 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. Hiermee wordt vanaf januari 2019 een groeiversnelling ingezet. Han Doorenbosch: “Het is ons doel om in de komende drie à vier jaar marktleider te worden in het centrum van de grote steden van Nederland.”

Met TrainMore, High Studios en en Clubsportive zijn Doorenbosch en Meijer er de afgelopen jaren in geslaagd te groeien op de Nederlandse fitnessmarkt. Sinds de lancering van TrainMore in 2010 is zowel het aantal clubs als het aantal leden verdubbeld. Deze groei is onder andere toe te schrijven aan het onderscheidende concept: hoe meer je sport, hoe minder je betaalt. In 2016 openden Doorenbosch en Meijer, samen met Barbara den Bak, High Studios; de eerste boutique fitnessclub in Nederland. Inmiddels is High Studios uitgegroeid tot een keten van drie boutique clubs in Amsterdam.

Jordy Kool, voormalig CEO van Infotheek en actief als investeerder en adviseur, is sinds 2016 betrokken bij TrainMore als aandeelhouder. Op basis van zijn investering opende TrainMore de afgelopen twee jaar vijf nieuwe clubs. Tegelijkertijd werd er gewerkt aan het ophalen van vers kapitaal. “Naast een positie als marktleider in het centrum van grote steden van Nederland zijn er nog andere ambities. We willen de grens over en onderzoeken de mogelijkheden tot het openen van een eerste club in Antwerpen. Daarnaast zal High Studios binnen Amsterdam groeien met drie clubs en worden er ook buiten Amsterdam, waaronder in Utrecht en Den Haag, nieuwe boutique clubs geopend”, aldus Kool.

De nieuwe ontwikkelingen zijn tot slot aangegrepen om het management meer bij de holding te betrekken. Marjolijn Meijer: “Teamwork staat binnen onze organisaties voorop. Om de medewerkersparticipatie verder te bevorderen bieden we ons management de mogelijkheid om als aandeelhouder mee te delen in de groei van de holding.”

In het financieringstraject is Urban Gym Group bijgestaan door adviseurs van Hogenhouck en Roodhals Capital.

Interesse?

We willen je graag leren kennen.