Nieuws

HTX Automatisering wordt onderdeel van Fortezza Groep

Managed Service Provider HTX Automatisering is overgenomen door Fortezza Groep. Het in het Groningse Leek gevestigde bedrijf richt zich met ruim 25 professionals op dienstverlening aan MKB-bedrijven in Noord-Nederland, diverse gemeenten en overheidsorganisaties, en grotere (inter)nationale ondernemingen in heel Nederland.

Groningse aanpak

HTX kenmerkt zich door een nuchtere, persoonlijke en ‘Groningse’ aanpak. Het bedrijf is een full-service managed serviceprovider voor partners als Microsoft (gold partner), HPE, Citrix, VMware, Veeam en Fortinet.

HTX Automatisering werd in 1993 opgericht door Fokke Wobbes en onder zijn leiding groeide het bedrijf in dienstverlening en detachering. Mede-eigenaren John Barelds en Manuel Schuurman traden in 2019 toe als aandeelhouders in het bedrijf. In 2022 werd de detacheringstak afgesplitst onder de nieuwe naam OFIFTY, onder leiding van John Barelds en kwam de dagelijkse leiding van HTX in handen van Manuel Schuurman.

ICT-dienstverlener Fortezza bestaat 15 jaar en richt zich op de digitale transformatie van klanten. Met de overname van HTX vergroot Fortezza zijn klantenkring en lokale presence in het noorden van Nederland. HTX behoudt haar eigen unieke identiteit als toonaangevende IT-partner in Noord-Nederland.

Vergroting klantenkring in Noord-Nederland

Fortezza Groep groeit met de overname van HTX naar een totaal van negentig medewerkers. Fortezza-oprichter/eigenaar en directeur Mark van der Snel over de overname: “De komende maanden gaan we gebruiken om gezamenlijk met de medewerkers van HTX het jaarplan voor 2024 en de ambities voor de toekomst vast te stellen. De persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en het aantrekken van nieuwe collega’s is één van de prioriteiten voor onze groeiplannen.”

De transactie geeft HTX additionele kansen in een groter geheel, waarin het een cruciale rol kan spelen in de verdere groei van de Fortezza Groep in Noord-Nederland. Daarnaast geeft dit de vertrekkende aandeelhouders de kans om zich volledig op OFIFTY te focussen.

DNA sluit goed aan

Hogenhouck m&a begeleidde deze transactie voor de eigenaren van HTX. Het team bestond uit Daan Zonneveld, Robin Korver en Rik Stikkelbroeck. Daan Zonneveld over de overname: “Met HTX acquireert Fortezza een sterke naam in het Noorden. Het DNA van Fortezza en HTX sluiten goed op elkaar aan en de bedrijven versterken elkaar evident. Ook zijn we verheugd de vertrekkende aandeelhouders zo de mogelijkheid te bieden om zich volledig op OFIFTY te focussen.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.