Nieuws

IT-dienstverlener ExtraVar voegt zich bij het groeiende portfolio van Capital A

Extravar, specialist in het adviseren en beheren van ICT-systemen, gaat per 1 september 2023 de samenwerking aan met investeringsmaatschappij Capital A. Hogenhouck m&a begeleidde ExtraVar bij deze transactie.  

Met de ondersteuning van Capital A kan ExtraVar, die als dienstverlener zorgt voor stabiele en flexibele infrastructuren, de ambitie waarmaken om verdere groei te realiseren in haar rol als full-service IT-dienstverlener.  

Dienstverlening verbreden 

Met deze stap kan ExtraVar het dienstenaanbod uitbreiden door zowel langs de verticale als de horizontale as te groeien. Hiermee wil zij haar dienstverlening richting klanten verder verbeteren en haar positie versterken als betrouwbare en proactieve speler op de Nederlandse markt.  

Vertrouwde werkwijze  

ExtraVar werd opgericht in 1997 en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van het adviseren en beheren van de IT-infrastructuur van bedrijven in Nederland, met een team van 25 toegewijde professionals. ExtraVar blijft op dezelfde wijze met haar klanten en leveranciers samenwerken zoals ze dat de afgelopen 25 jaar gedaan heeft. Het grote voordeel voor haar klanten is dat deze zich in de nabije toekomst nog breder door ExtraVar kunnen laten ontzorgen.  

Nieuwe CEO neemt stuur over 

Paul Massaut zal per 1 september de rol van CEO overnemen van Dennis Zandbergen. Dennis over deze volgende stap: “Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger Paul Massaut kwalitatieve en kwantitatieve groei kan bewerkstelligen, samen met alle ExtraVar collega’s en daarmee in samenwerking met Capital A succesvol zal zijn”. 

Het Hogenhouck team dat ExtraVar adviseerde bestond uit Victor Rosier, Maarten van der Heijden en Albert van den Pol. Victor Rosier over deze transactie: “We hebben prettig samengewerkt met Dennis en Paul. Wij hebben ervoor gekozen om ExtraVar als platform te verkopen en waren op zoek naar de geschikte partij die de onderneming via een buy and build strategie naar de volgende fase verder gaat brengen. Deze geschikte partij vonden wij in de investeerder Capital A. Wij kijken terug op een prettige samenwerking en zijn ervan overtuigd dat de toekomst nog hele mooie ontwikkelingen voor de ondernemers en onderneming gaat brengen.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.