Transactie

Cloudwise wordt onderdeel van Odin Groep

Cloudwise, een toonaangevende IT-dienstverlener in het onderwijs, wordt onderdeel van de Odin groep. Hogenhouck m&a begeleidde Cloudwise en haar aandeelhouders tijdens dit overnameproces, waardoor Cloudwise onder de vleugels van Odin Groep haar positie in het onderwijs verder kan verstevigen.

 

Meer impact op het onderwijs

Cloudwise onderscheidt zich al ruim 11 jaar door slimme oplossingen te bieden voor complexe technische en didactische vraagstukken in het onderwijs. Het bedrijf heeft de digitale leer- en werkomgeving COOL ontwikkeld, die zeer succesvol is in het primair onderwijs.

Jeroen Kuerble, CEO van Cloudwise: “Onze passie voor het onderwijs en de opkomende Google technologie, onder andere met de enorme vraag naar Chromebooks, zorgde ervoor dat we het onderwijs echt iets nieuws konden bieden. Volledig cloud based en speciaal gemaakt voor het onderwijs. Die innovatie heeft ons ver gebracht. We hebben meer dan 2000 scholen en honderdduizenden dagelijkse gebruikers aan ons weten te binden.”

Groei en gedeelde passie voor het onderwijs zijn drijfveren voor de overname

Jeroen Kuerble vervolgt: “Groter worden brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Onze klanten worden groter en veeleisender, terwijl innovatie steeds duurder en complexer wordt. Om die ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden is schaalgrootte, groei en specifieke kennis nodig. En dat is precies wat Odin Groep en Cloudwise beiden in huis hebben. Door onze passie voor het onderwijs te bundelen, kunnen we met ICT meer impact maken op het onderwijs.”

 

Odin Groep versterkt groeiambities

Odin Groep is een leidende Managed Service Provider in Nederland met focus op managed services, cloudhosting, datacenteroplossingen, security en consultancy. Met ruim 650 medewerkers en vestigingen in Nederland en Duitsland, biedt Odin Groep betrouwbare en innovatieve IT-oplossingen.

Volgens Arno Witvliet, CEO van Odin Groep, past deze stap helemaal in de groeistrategie van Odin Groep. Odin Groep stelt IT-bedrijven in staat te excelleren in hun eigen marktsegment. Om relevant te blijven is groei, schaalgrootte en spreiding van markten noodzakelijk. Witvliet: “Onze strategie richt zich niet alleen op autonome groei maar ook heel nadrukkelijk op het toevoegen van meer bedrijven binnen de groep. Bij voorkeur bedrijven die goed aansluiten bij voor ons bekende markten en bestaande portfolio’s. Om daarbij maximale synergie te creëren zoeken we naar organisaties die landelijk – of internationaal – actief zijn, dezelfde groeiambities hebben en – heel belangrijk – een vergelijkbare bedrijfscultuur hebben. Cloudwise voldoet ruimschoots aan deze criteria en gaat Odin Groep zonder twijfel verder helpen om onze activiteiten in het onderwijs verder te ontwikkelen. Met deze overname verwachten we dan ook te kunnen blijven innoveren en investeren in aansprekende oplossingen voor het onderwijs.”

 

Synergievoordelen

Cloudwise zal onder haar eigen naam doorgaan met haar activiteiten en samen met Odin Groep onderzoeken hoe onderwijsactiviteiten binnen Odin Groep beter op elkaar afgestemd en samengevoegd kunnen worden. Deze strategische samenwerking biedt beide partijen de mogelijkheid om synergievoordelen te behalen.

Rogier Borggreve, Directeur Odin Onderwijs, ziet aanzienlijke potentie in de synergie tussen de twee bedrijven: “Met Heutink ICT hebben we al een bedrijf dat ruim 25 jaar ervaring heeft met IT-dienstverlening in het onderwijs. Door gezamenlijk verder te bouwen, kunnen we onze gecombineerde innovatieve slagkracht enorm vergroten. Hierdoor profiteert niet alleen het primair onderwijs, waar zowel Heutink ICT als Cloudwise haar basis heeft, maar zien we ook in het voortgezet onderwijs tal van mogelijkheden om samen een passend portfolio te realiseren.”

 

Innovatie in het onderwijslandschap

Het team van Hogenhouck m&a dat Cloudwise begeleidde bij deze transactie bestond uit Hein Stoops, Maarten van der Heijden en Stefan Nguyen. 

De aandeelhouders van Cloudwise, hebben Cloudwise gezamenlijk 13 jaar geleden opgericht. “Na een geweldig avontuur van 13 jaar, hebben we een ‘jongensdroom’ verwezenlijkt en iets neergezet waar we heel trots op zijn. Met elkaar, creëerden we een unieke dynamiek en deelden we grenzeloos vertrouwen, waardoor we de kansen grepen die voor ons lagen. We zijn zeer verheugd met deze veilige haven voor ons prachtige bedrijf. De keuze voor Hogenhouck was gebaseerd op grondig vergelijkend onderzoek. Hogenhouck m&a heeft diepgaande kennis van onze MSP-markt. Daarnaast heeft een voormalige opdrachtgever van Hogenhouck hen sterk bij ons aanbevolen. Hogenhouck kwam simpelweg als de beste uit de bus!”, aldus de aandeelhouders.  

Hein Stoops over deze transactie: “De overname van Cloudwise markeert een cruciale stap in de uitbreiding van Odin Groep en in de digitalisering van het Nederlands onderwijs. Met de krachtenbundeling tussen twee dominante spelers in de markt, Cloudwise en Heutink ICT, kan de innovatie in het onderwijs versnellen. Dit bracht de nodige complexiteit in het transactieproces met zich mee. Door een zeer nauwe samenwerking en korte communicatielijnen met zowel de aandeelhouders als het management, konden we de uitdagingen met elkaar tot een goed einde brengen en de transactie succesvol afronden.” 

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Stefan Nguyen
Analist

Maarten van der Heijden
Associate

Hein Stoops
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.