Transactie

Cornelis Vrolijk neemt Seafood Parlevliet over

Overname Seafood Parlevliet door Cornelis Vrolijk officieel bekrachtigd

29 september 2016 – Vandaag hebben visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en het naastgelegen visverwerkingsbedrijf Seafood Parlevliet de gesprekken met betrekking tot een overname van een meerderheid van de aandelen officieel afgerond. Begin september oordeelde de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) al dat samenwerking tussen de beide familiebedrijven toegestaan is.

Versterking in de keten van schip naar schap

Volgens directeur Annerieke Vrolijk ontstaat door de overname een innovatief en nog slagvaardiger bedrijf in de visserijsector: “Met deze samenwerking bedienen we de hele keten en versterken wij onze positie in de consumentenmarkt: van schip naar schap. Zo kunnen we ook beter inspelen op wat de consument van ons verwacht, namelijk een kwalitatief hoogstaand product, duurzaam gevangen en waarvan de herkomst bekend is.”

Seafood Parlevliet blijft onder haar eigen naam opereren. De nieuwe directie van Seafood Parlevliet gaat bestaan uit Mike Parlevliet, Ab van Zetten, Richard Oerlemans en Arnout Langerak. Emiel Parlevliet en Peter Parlevliet, blijven in een andere rol nauw betrokken bij de onderneming. De nieuwe directie laat weten enthousiast te zijn over deze nieuwe uitdaging en de meerwaarde die de samenwerking biedt. De pelagische, demersale en garnalenvisserij binnen Cornelis Vrolijk verzekert zich nog meer dan voorheen van afzetmogelijkheden, terwijl de verwerkende tak zich verzekert van productintegriteit in een gesloten duurzame keten. Veel producten van Cornelis Vrolijk dragen een duurzaamheidscertificering zoals bijvoorbeeld het MSC-keurmerk.

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.