Identiteit

Waar staan we voor in de wereld van M&A?

Wie zijn we, waar staan we voor?

Met onze identiteit staan we sterk en onderscheiden we ons van onze concurrenten. We zijn nu eenmaal een beetje anders. Dat maakt het verschil in de markt en helpt ons om succesvol te zijn. Dat is wat we willen verankeren en bewust vormgeven bij alles wat we doen.

Onze identiteit in

vogelvlucht

Een bedrijf met een missie

Ondernemers verder brengen.

Onze visie

Ondernemers overwegen steeds vaker overname, verkoop en funding om een nieuwe weg in te slaan of om hun onderneming verder te ontwikkelen. Hierbij hebben ze een expert nodig die in dit traject adviseert, begeleidt en zorgt dat ze in de gewenste positie komen.

De mens achter de ondernemer

In tegenstelling tot andere fusie en overnamebureaus staat niet de transactie zelf maar de ondernemer bij ons centraal. Ofwel, eerst de mens dan de match.

Onze kernwaarden

Mensgericht

We hebben oprechte interesse in de mens achter de ondernemer. Dat maakt het verschil in de relatie die we met hem hebben én in het succesvol sluiten van een deal.

Duurzame relaties

We willen de ondernemer zo goed mogelijk begeleiden, zowel voor, bij en na het fusie- of acquisitietraject. Daarom gaan wij elke relatie aan voor de lange termijn.

Teamplay

Wij geloven in teamwork. Hierbij ontstaat ruimte voor bijdragen, andere invalshoeken en nieuwe inzichten. Dit resulteert in een aanpak waarbij ieders inzet leidt tot meerwaarde en gedeeld succes.

Wat willen we betekenen?

Hogenhouck is een ondernemend en onafhankelijk M&A-kantoor, waar opdrachtgevers altijd op de eerste plaats staan. Elke ondernemer, elke onderneming en elke transactie is anders; vandaar ons credo ‘Business as unusual’. Als M&A specialist werken we aan levenswerken die met bloed, zweet en tranen zijn gebouwd. Het is onze missie om de mensen achter deze prestaties verder te brengen, zowel zakelijk als persoonlijk. Dat is wat ons drijft en inspireert. Want onder de streep tellen voor ons zeker niet alleen de cijfers.

Het begeleiden van de verkoop van een onderneming, de koop van een bedrijf en het aandragen van de juiste investeerder, betekent dat we onze opdrachtgevers helpen bij de regie over hun toekomst. Daarom vinden we het belangrijk om te weten hoe ze die voor zich zien. We willen ze leren kennen en begrijpen. Weten waar de balans ligt tussen hun zakelijke afwegingen en hun persoonlijke belangen.

In het proces dat we aangaan, trekken we samen op als team. We vullen hun kennis aan met onze kennis van markten, marktspelers, onderhandelingen en een M&A track record van ruim 15 jaar. We gidsen ze door de wereld achter de cijfers die ze niet kennen, waar iedereen iets van ze wil en brengen ze bij koop, verkoop en funding in de best mogelijke positie.

Wat opdrachtgevers

van ons vinden

Hogenhouck geeft mij altijd inhoudelijk een duidelijk beeld van de bandbreedte waarbinnen mijn zakelijke én persoonlijke belangen vallen, waardoor ik mij veilig voel om weloverwogen beslissingen te nemen. Ze trekken samen met mij op in mijn tempo, zijn attent en weten wat er speelt in hun vakgebied, in de markt en in mijn branche. En hoe belangrijk de cijfers ook zijn, een deal komt alleen tot stand als alle partijen in het procesbegrip kunnen opbrengen voor elkaars positie en het elkaar ook simpelweg gunnen.
"En als dan alle partijen met je in zee willen gaan, kun je kiezen en onderhandelen"
Mark van Beusekom

Managing partner

De wereld is groter dan M&A

daar dragen we graag aan bij.

Ondernemerschap en sportiviteit gaan bij ons hand in hand met oog hebben voor de ontwikkeling van kinderen. Op sportief en sociaal gebied. Zo steunen wij Stichting Lotje voor hulp aan kinderen in Den Haag. Met IT4Kids helpen we de ambitie om meer kinderen te laten sporten. En in Den Haag zijn we al jaren sponsor van één van de oudste voetbalclubs in Nederland, de Koninklijke Haagsche Voetbal Vereeniging. Onze verbinding met racetalent Loek Hartog begon al toen hij 14 jaar oud was en inmiddels zijn wij de trotse hoofdsponsor van Loek in de Porsche Mobil1 Supercup en de Porsche Carreracup Deutschland.

Rik Stikkelbroeck
Rik Stikkelbroeck

Managing partner

Een ondernemend M&A-bedrijf als Hogenhouck bestaat bij de gratie van mensen.

Interesse?

We leren je graag kennen.