Transactie

Clear Mind bundelt krachten met Total ICT Solutions

Clear Mind IT Consultancy wordt onderdeel van Total ICT Solutions. Clear Mind staat bekend als een vertrouwde partner voor het MKB op het gebied van clouddiensten voor telefonie, internet en ICT. Hogenhouck m&a begeleidde de oprichter DGA van Clear Mind bij deze transactie.

 

Experience Excellence filosofie

Clear Mind, al jarenlang een bekend gezicht in de noordelijke provincies van Nederland, is in 2003 opgericht door Pepijn Lavrijssen. Met een ervaren team van professionals bedient Clear Mind haar klanten volgens een unieke ‘Experience Excellence’ filosofie, waarbij de focus ligt op het optimaliseren van de gebruikerservaring. Door de jaren heen heeft Clear Mind een uitstekende reputatie opgebouwd en wordt hoog aangeschreven als partner van bedrijven zoals KPN, Vodafone en Microsoft. Door de klantgerichte aanpak van Clear Mind te combineren met de ondersteuning van Total ICT Solutions, ontstaat een samenwerking die perfect aansluit bij de behoeften van de markt: één leverancier voor IT, telecom en connectiviteit. Dit biedt alle benodigde kennis, expertise en middelen om klaar te zijn voor toekomstige ontwikkelingen, zoals de integratie van AI en Copilot in de cloudwerkplek, of een beheerde werkplek inclusief de integratie van de telefooncentrale binnen Microsoft Teams.

 

Een nieuw hoofdstuk met TICTS

Total ICT Solutions (TICTS ) is in 2022 opgericht door Strikwerda Investments (SI) en is onderdeel van TSH, het portfoliobedrijf van SI gericht op de Europese MSP-markt. Met bewezen strategieën, expertise, ervaring en financiële ondersteuning biedt zij succesvolle ICT-bedrijven en telecompartners de mogelijkheid om te groeien en te professionaliseren.

 

Nils Vermeulen, General Manager van TICTS vertelt enthousiast: “Met Clear Mind hebben we een partij gevonden die net als wij overtuigd is van het belang van een optimale klantbeleving, getuige hun visie en waarden. De continue focus op de wensen van de klant en de ambitie om elke dag een beetje beter te worden zijn erg herkenbaar. Het enthousiasme van het team en de no-nonsense aanpak past perfect bij onze visie. Daarnaast heeft Clear Mind een prachtige reputatie opgebouwd met lokale betrokkenheid. Ik heb er erg veel zin in om vanuit deze sterke basis samen verder te gaan bouwen aan de toekomst.”

 

Volgende stap

Pepijn Lavrijssen blijft de algemeen directeur van Clear Mind. Pepijn: “Ik ben enorm trots op alles wat we met Clear Mind hebben bereikt. Nu is het tijd om, samen met ons hele team en onze klanten, de juiste stap te zetten naar een veelbelovende toekomst. Hierin is de samenwerking met Total ICT Solutions een hele logische. Ik ben erg blij dat het huidige management met Hein Wuite en Fabian Olieberg minstens net zo enthousiast is over deze stap. Ik heb heel veel vertrouwen in de volgende fase waarin Clear Mind samen met TSH-platform Total ICT Solutions verder groeit en ontwikkelt.”

Als onderdeel van TICTS zal Clear Mind blijven opereren vanuit de vestiging in Luxwoude.

 

Het M&A proces

Clear Mind werd vanuit Hogenhouck geadviseerd door Victor Rosier, Maarten van der Heijden en Marloes van Haasteren. Victor Rosier over het M&A proces met Clear Mind: “Een succesvol M&A-proces gaat verder dan alleen financiële synergiën. Het draaide voor Pepijn om het vinden van een partij die niet alleen past bij de bedrijfscultuur van Clear Mind, maar ook een veelbelovende toekomst biedt voor de medewerkers. Cruciaal was de mogelijkheid om naast het bestaande telecom aanbod, een werkplekpropositie toe te voegen, waardoor de relevantie wordt vergroot voor de huidige klanten van Clear Mind. Dit heeft Clear Mind gevonden bij TICTS, waarmee een solide basis is gelegd voor groei en innovatie.”

Pepijn Lavrijssen over de samenwerking met Hogenhouck: ‘De samenwerking met Victor, Maarten en Marloes was een waar genoegen. In een periode van 7 maanden hebben we het proces succesvol kunnen afronden en is Clear Mind in positie gebracht voor verdere groei. De expertise en toewijding van Hogenhouck zijn voor mij onmisbaar geweest in het succesvol vinden van de juiste partner voor Clear Mind.’

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Marloes van Haasteren
Analist

Maarten van der Heijden
Associate

Victor Rosier
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.