Transactie

Dialogue, Kirkman Company en YSE bundelen krachten om nieuw bedrijf Kyden te vormen, ondersteund door Fields Group

Dialogue, Kirkman Company en YSE gaan verder onder de naam Kyden. De missie van Kyden is het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving door organisaties versneld te transformeren op ESG-gerelateerde thema’s (Environmental, Social en Governance). Investeerder FIELDS Group is toegetreden als aandeelhouder. Hogenhouck m&a begeleidde de aandeelhouders van Dialogue, Kirkman en YSE bij deze transactie.  

 

Dialogue, Kirkman Company en YSE, zijn gerenommeerde namen in hun respectieve vakgebieden met een lange geschiedenis. Dialogue is een opleidings- en adviesbureau   dat zich richt op training, bemiddeling, coaching en intervisie. Kirkman Company is een organisatieadviesbureau en stuurt al 23 jaar succesvol transformaties aan. Zij helpt organisaties hun doelen te bereiken in harmonie met mens, maatschappij en natuur. YSE is gespecialiseerd in interim-oplossingen met jonge professionals en biedt werving, selectie, training en coaching diensten voor individuen en organisaties. Samen vormen de drie bedrijven het nieuwe Kyden met ruim 175 professionals. 

 

Duurzame samenleving

Kyden heeft als voornaamste doel de overgang naar een duurzame samenleving te versnellen. Door hun krachten te bundelen, streven de oprichters ernaar om een nog grotere impact te kunnen realiseren. Als B Corp-gecertificeerde ondernemingen beschikken ze over de nodige expertise om organisaties op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG) versneld te transformeren. Kyden heeft de ambitie om als toonaangevende ESG-specialist een prominente positie te verwerven op de Europese markt door autonome groei en gerichte overnames. Investeerder FIELDS Group is als aandeelhouder toegetreden tot het bedrijf. 

 

Synergie

De drie organisaties erkennen de synergie in hun samenwerking en zetten een logische stap voorwaarts door hun krachten te bundelen onder de naam Kyden, waardoor een unieke full-service ESG (Environmental, Social en Governance) dienstverlener ontstaat. Kyden is actief binnen drie kerndomeinen: consultancy & transformatie, opleiding & talent, en technologie & data. Dankzij deze samenwerking kan Kyden uitgebreide oplossingen bieden aan klanten die ESG-uitdagingen willen aanpakken. 

Het executive team bestaat uit Harry de Haas (Dialogue), Stefanie van de Griendt (YSE), Roy Klaassen (Kirkman Company) en Joris van Gils (FIELDS). Tot de non-executives behoren Monique van de Griendt (eigenaar Dialogue), Erik van der Meulen en Han Hendriks (mede-eigenaren Kirkman Company en YSE).  

Roy Klaassen, lid van het directieteam van Kyden, ziet de versnelde overgang naar een duurzame samenleving als de meest kritische uitdaging van deze tijd. “Organisaties zijn allemaal, in verschillende mate, bezig met richtlijnen ten aanzien van milieu-, sociale en bestuursaspecten. Gelukkig gebeurt er al veel om de positieve impact op mens en planeet te vergroten, maar het tempo moet en kan omhoog. De handrem moet worden losgelaten. Door belangrijke veranderingen in milieu-, sociale en governance-eisen en een groeiende intrinsieke motivatie van consumenten, werknemers en leidinggevenden begeleiden wij bedrijven op alle niveaus van de organisatie naar een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Bij Kyden geloven we in de transformerende kracht van individuen en teams om de prestaties van zowel individuele organisaties als hele ecosystemen te verbeteren.” 

 

FIELDS Group

Met als doel de positie en groei van Kyden als vooraanstaande ESG-speler te versterken, verwelkomt Kyden investeerder FIELDS Group als aandeelhouder. Met een team van ongeveer 175 medewerkers bij de lancering, profileert Kyden zich als een full-service dienstverlener binnen het groeiende ESG-landschap. Bovendien is Kyden actief op zoek naar bedrijven die binnen hun strategie passen, om hun marktpositie verder te consolideren en een nog grotere impact te realiseren. Het bedrijf streeft ernaar om een toonaangevende speler op Europees niveau te worden in het ESG-domeinvoor een versnelde overgang naar een duurzame samenleving. Gedurende de overgang zullen de merken Kirkman Company, YSE (inclusief de labels SKLLS en Connectors) en Dialogue naast Kyden blijven bestaan. Op termijn zullen deze merken worden geïntegreerd in de nieuwe onderneming. 

 

Gedeelde passie voor meer impact

Het Hogenhouck team dat Kyden begeleidde bestond uit Hein Stoops, Maarten van der Heijden en Bart Kooij. In de contacten die in eerste instantie Dialogue oprichter Monique van de Griendt had met Hogenhouck groeide de interesse in het ESG-thema en haar focus begon hierop te verschuiven. Ze besloot hierover in gesprek te gaan met Erik van der Meulen, reeds actief bij Dialogue en mede-aandeelhouder van Kirkman en YSE. Samen met de andere aandeelhouders van Kirkman en YSE, waaronder Han en Ivar, kwamen zij tot de conclusie dat door samen te gaan werken, ze een grotere impact kunnen gaan creëren in het ESG-domein,  

Met dit gezamenlijke doel voor ogen kozen ze ervoor om Fields als investeerder aan te trekken als partner. Dit resulteerde in de  de oprichting van Kyden, waarin de expertise en ervaring van de drie bedrijven nu zijn gebundeld. Het huidige management blijft betrokken, waardoor er een naadloze overgang en nauwe samenwerking mogelijk is. Met het nieuwe partnership geloven de ondernemers sterk in de beoogde versnelling van hun propositie en de impact die ze kunnen gaan realiseren. 

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Maarten van der Heijden
Associate

Hein Stoops
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.