Transactie

Employment screeningspecialist Validata vindt in DISA de ideale partner voor verdere internationale groei

Validata Group (Validata), een vooraanstaand Nederlands technologiebedrijf gespecialiseerd in employment screeningsoftware, is overgenomen door DISA Global Solutions, een toonaangevende speler op het gebied van arbeidsscreening in de Verenigde Staten. Hogenhouck m&a begeleidde Validata bij deze transactie.

 

Een strategische stap in internationale ambitie

Validata Group, opgericht in 2009, is marktleider in software gedreven employment screening en voert jaarlijks tienduizenden screenings uit voor Nederlandse en internationale werkgevers. Met kantoren in Amsterdam en Stockholm en een groeiende klantenkring in internationale markten, markeert deze overname een strategische stap om Validata’s internationalisering te versnellen. Als innovatief technologiebedrijf in screeningsoftware helpt Validata organisaties wereldwijd om beslissingen te nemen met snelle en efficiënte online screeningoplossingen. Met een sterke focus op klantgerichtheid en integriteit helpt Validata klanten te voldoen aan wet- en regelgeving en draagt daarmee bij aan een veilige werkomgeving.

Harm Voogt, Managing Director en (mede)oprichter van Validata: “Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis. Onze diensten blijven groeien en worden steeds internationaler. Deze strategische zet stelt ons in staat die internationalisering beter vorm te geven voor onze klanten, en dat is precies waar we naar op zoek waren. Samen met DISA streven we ernaar onze nationale en internationale marktpositie te versterken en de toegevoegde waarde die we aan onze klanten bieden voortdurend te verbeteren.”

Harmonieuze visie

DISA Global Solutions werd opgericht in 1986 en is een toonaangevende leverancier van screening van werknemers en compliance diensten. DISA voert wereldwijd meer dan tien miljoen screenings per jaar uit voor klanten, waaronder voor meer dan 30% van de Fortune 500-bedrijven. Met een focus op het helpen van werkgevers bij het nemen van geïnformeerde personeelsbeslissingen en het opbouwen van een cultuur van veiligheid op de werkplek, blijft DISA groeien en een uitgebreid scala aan diensten aanbieden aan klanten over de hele wereld. DISA heeft sinds 2022 Amerikaanse top mid-market private equity Audax achter zich als grootaandeelhouder. De overname van Validata is de tweede grote internationale overname van DISA in de afgelopen negen maanden.

Suzie Rurode, internationaal voorzitter van DISA: “We zijn verheugd dat we deze samenwerking zijn aangegaan. De geavanceerde technologie van Validata en het uitzonderlijke managementteam sluiten perfect aan bij onze visie. We zien deze overname als veel meer dan alleen een uitbreiding; het is een fusie van krachten die de aanpak van internationale screening zal herdefiniëren. Gezamenlijk wordt het veel gemakkelijker om toegevoegde waarde te creëren voor onze gerenommeerde klanten.”

Globale zichtbaarheid

Samen willen Validata en DISA hun nationale en internationale marktpositie versterken en de toegevoegde waarde die ze leveren aan hun gewaardeerde klanten vergroten.

Validata blijft gevestigd in Amsterdam en zal opereren onder de strikte Europese wetgeving inzake gegevensbescherming. Alle gegevensverwerking vindt plaats binnen Europa, waarbij de gegevens uitsluitend worden opgeslagen op servers binnen de EU.

Buy & build proces

Hogenhouck M&A, begeleidde de aandeelhouders van Validata, onder leiding van Victor Rosier, Thijs Piso en Robin Korver. Victor over dit proces: “De complementaire vaardigheden van de aandeelhouders hebben samen met hun team geleid tot het succes van Validata. Het M&A-proces was intensief en effectief, met aanzienlijke interesse vanuit de markt. De overname door de Amerikaanse partner DISA, opent de deur naar een wereldwijde strategie voor Validata, waardoor meer toegevoegde waarde voor klanten kan worden gecreëerd en het management van Validata actief wordt ondersteund. De transactie biedt synergie op het gebied van technologie en lokale aanwezigheid. Validata’s softwareplatform zal worden ingezet voor (nieuwe) internationale klanten van DISA, terwijl Validata profiteert van de diensten van DISA in Amerika en de kwaliteiten van Audax in het uitrollen van de gewenste buy & build strategie.”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Robin Korver
Analist

Thijs Piso
Associate

Victor Rosier
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.