Transactie

Gorilla Services overgenomen door Lyvia Group

Gorilla Services, specialist in IT-consultancy en software advies en implementaties, slaat de handen ineen met Lyvia Group. Hiermee wil Gorilla Services verder groeien om nog relevanter te worden voor hun klanten en partners. Hogenhouck m&a begeleidde Gorilla Services bij deze transactie.

 

Gevestigde aanpak

Gorilla Services adviseert en implementeert SaaS software-oplossingen voor klanten- en IT-service, CRM, workflow automatisering en AI en chatbots. Het bedrijf is opgericht in 2013, telt op dit moment zo’n 30 professionals en is vijfvoudig FD Gazellen Award winner. Met innovatieve software – van partners Freshworks en Monday.com – levert het bedrijf de ultieme oplossing voor klantbeleving en IT-servicemanagement. Gorilla Services richt zich voornamelijk op de Benelux.

 

Veelzijdig ecosysteem voor bedrijven

Lyvia Group biedt een veelzijdig ecosysteem van bedrijven in Software & Expert Services en Marketing & Tech. De van oorsprong Zweedse groep omvat inmiddels meer dan 50 kantoren met ruim 1500 professionals. De overname van Gorilla Services is de tweede Nederlandse overname.

 

Kapitaalkrachtige aandeelhouder voor groei

Oprichter Taco van der Pompe: “Dit is een belangrijk nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis. Met Lyvia Group als kapitaalkrachtige aandeelhouder hebben we een solide partner aan boord voor de komende groeifase.” Van der Pompe blijft als adviseur betrokken bij Gorilla Services.

Joachim Beckmann is mede-eigenaar en CEO: “Wij willen de komende jaren doorgroeien met een nadruk op internationale kansen”. Door deze samenwerking kunnen wij profiteren van Lyvia’s brede kennis en ervaring. We kijken dan ook uit naar een nieuwe groeifase samen met Lyvia en de bedrijven in het ecosysteem.”

 

Buy-and-hold-forever strategie

Gorilla Services behoudt haar eigen identiteit en profiteert van de kennis en ervaring van Lyvia Group dankzij deze overname. De filosofie van Lyvia kenmerkt zich doordat de bedrijven in het ecosysteem hun autonomie en cultuur behouden en tegelijkertijd kunnen profiteren van de kennis en ervaring van het grotere geheel. Lyvia heeft een strategische langetermijnfocus die zij zelf omschrijft als een ‘buy-and-hold-forever’ strategie.

“Gorilla Services sluit goed aan bij verschillende segmenten in Lyvia’s waardeketen, van productiviteit tot klantbeleving. We zijn er trots op dat ze Lyvia als partner hebben gekozen voor verdere groei”, aldus Hossein Araghi, Investment Partner, Lyvia Group.

 

M&A brengt nieuwe opties

Joachim Beckmann kijkt terug op dit M&A proces: “Met Hogenhouck m&a als professionele partner zijn verschillende opties op tafel gekomen die pasten bij onze strategie, met verrassende wendingen. Ons doel was om een professionele partij te vinden, die samen met ons de volgende stap kan maken met Gorilla Services. Doordat wij nu binnen Lyvia onze plek vinden, zijn wij nu zelf in de positie gekomen om expansie te kunnen nastreven. Zo kunnen wij ons richten op het buitenland wat voor iedereen binnen Gorilla Services weer nieuwe uitdagingen geeft.”

 

Snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen

Hogenhouck m&a begeleidde Gorilla Services met Mark van Beusekom, Maarten van der Heijden en Adriaan Verbeek. Mark van Beusekom over deze transactie: “Taco en Joachim zijn gedreven ondernemers die elkaar goed aanvullen met hun eigen expertise vanuit techniek & strategie en sales & partnermanagement. Hierdoor heeft Gorilla Services zich ontwikkeld van reseller van Freshworks & Monday.com tot een full-service provider, ook voor implementatieprojecten en support. De verdere internationalisering met Lyvia Group is de volgende stap in de ondernemersjourney van Gorilla Services.”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Adriaan Verbeek
Analist

Maarten van der Heijden
Associate

Mark van Beusekom
Managing partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.