Transactie

Ingenieursbureau Petersburg Consultants verkocht aan Lievense Holding

Ondernemers Bas Oberndorff en Jeroen Thijs hebben ingenieursbureau Petersburg Consultants verkocht aan advies- en ingenieursbureau Lievense. Petersburg heeft een onderscheidende expertise op het gebied van hoogspanning, de gerelateerde infrastructuur en de invloed om de omgeving.

 

Verzilveren van opgebouwde waarde

Petersburg Consultants werd in 2013 door Oberndorff en Thijs gekocht met begeleiding van Hogenhouck. Het bureau combineert engineerings- en adviesdiensten met in-house ontwikkelde software, specifiek ontworpen voor de hoogspanningssector. Met deze focus bouwde het bedrijf in 21 jaar – waarvan de laatste zes jaar jaar, onder Oberndorff en Thijs – een gedegen portfolio op en is in propositie en omvang aantrekkelijk voor strategische koper Lievense Holding.

Anja Vijselaar, directeur van Petersburg Consultants, geeft aan wat deze nieuwe stap gaat brengen: “Deze overname betekent voor ons dat wij zijn verzekerd van een krachtige nieuwe eigenaar, waardoor de ingezette groei en verbreding van ons portfolio zich nog meer kan ontwikkelen.”

 

Bredere trend in de ingenieurssector

Mark van Beusekom, partner en medeoprichter van Hogenhouck, geeft aan dat dit past binnen een bredere ontwikkeling in de ingenieurssector:  “We zien een sterke opkomst van ‘smart engineering’; een combinatie van advies en digitale oplossingen. Hierdoor wordt de toegevoegde waarde van een ingenieursbureau voor opdrachtgevers groter. Het gaat niet meer om eenmalig advies, maar om herhaalbare en schaalbare proposities en verdienmodellen. Dit maakt een nichespeler een aantrekkelijke overnamepartij voor een groter bureau.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.