Transactie

Marketingbureau Garden Connect voegt zich bij Haymarket Media Group en Green Solutions

Garden Connect, toonaangevend online marketingbureau voor de tuinbranche, wordt overgenomen door Haymarket Media Group en Green Solutions Software GmbH. Door dit samengaan kunnen klanten, opdrachtgevers en partners profiteren van een bredere dienstverlening. Hogenhouck m&a begeleidde Garden Connect bij deze transactie.

 

Omnichannel oplossingen voor de tuinbranche

Garden Connect is in 2002 opgericht door drie ondernemende vrienden met een gedeelde passie voor tuinieren. Garden Connect is uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor tuincentra met 35 professionals die meer dan 300 ambitieuze tuincentra helpen om hun bedrijf te laten groeien. Garden Connect is actief in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. De joint venture met Haymarket Media Group en Green Solutions zal een verbeterd en uitgebreid dienstenaanbod bieden aan de klanten en partners van Garden Connect en Green Solutions. Door het combineren van de kwaliteiten en ervaring van de drie bedrijven kunnen ze nu de best mogelijke omnichannel oplossingen leveren aan alle belanghebbenden in de branche, van retailers en kwekers tot kwekerijen en leveranciers.

 

Aanzienlijke uitbreiding van aanbod

Het ankerpunt van het digitale productaanbod van Green Solutions is de cloud software, waarmee bedrijven alle kanalen, dus zowel online als offline, centraal kunnen integreren. Dit omvat functionaliteiten van webshops, websites, nieuwsbrieven, dropshipping, CRM, SEO, SEA, social media tot in-store signage, apps en klantenkaarten. Klanten van Garden Connect krijgen toegang tot dit platform en de uitgebreide database van Green Solutions die duizenden foto’s, video’s, redactionele rapporten en productgegevens bevat.

 

Duidelijk groeiplan

Edwin Meijer, medeoprichter en CMO van Garden Connect over de samenwerking: “Met z’n drieën willen we de best mogelijke ervaring bieden aan elke partij in de tuinbranche. De overname geeft nieuwe mogelijkheden om ons aanbod aanzienlijk uit te breiden; van toegang tot duizenden nieuwe afbeeldingen in de uitgebreide fotodatabase tot de integratie met het Green Solutions platform. Met Green Solutions is er een duidelijk plan om het bestaande groeitraject van Garden Connect de komende jaren aanzienlijk te versterken.” Het Garden Connect team blijft opereren vanuit Amsterdam in combinatie met Green Solutions.

 

Bundeling van platformen

Green Solutions en Garden Connect zijn al toonaangevend in hun markten. Met de investering en het netwerk van Haymarket breidt het bedrijf zijn aanwezigheid uit naar Nederland, naast bestaande locaties in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Hong Kong, Singapore en India.

 

Cross-border krachtenbundeling

Haymarket heeft met 1.300 medewerkers al lange tijd een leidende positie in de media en data voor de tuinbranche. Het is het moederbedrijf van merken als Horticulture Week (UK) en TASPO (DE) en klanten zijn onder andere Royal Botanic Gardens, Kew Gardens (RHS) en Tillington Group of Garden Centres.

Kevin Costello, Global Chief Executive bij Haymarket Media Group: “Haymarket en Green Solutions werken al enige tijd prettig samen en nu we Garden Connect aan boord hebben, is het perfecte platform gevonden om Green Solutions International verder te ontwikkelen. Onze combinatie van kennis en ervaring in de branche betekende dat we allemaal snel beseften hoe veel voordeliger het zou zijn om samen te werken en onze krachten te bundelen, in plaats van te concurreren op dezelfde markten. Ik kijk uit naar wat we de komende maanden kunnen bereiken voor de hele tuinbranche.”

Alexander Kelm, Managing Director en CEO van Green Solutions voegt hieraan toe: “Garden Connect sluit perfect aan bij onze internationalisatiestrategie waarbij Garden Connect een solide onderdeel wordt van de Green Solutions familie. Met de jarenlange ervaring, de overlappende producten en een klantenbestand dat al tientallen jaren bestaat, is Garden Connect klaar om onze internationale activiteiten naar een hoger niveau te tillen.”

 

Springplank voor internationale expansie

Het Hogenhouck team dat Garden Connect begeleidde bij deze cross-border transactie bestond uit Victor Rosier, Mike van der Heijden en Stefan Nguyen. Victor Rosier over deze transactie: “In een fenomenale samenwerking met deze drie ondernemers hebben zij goed onderbouwd beslissingen kunnen nemen over hun volgende stap. Dat zorgde voor een snelle doorlooptijd en een mooie afronding. Hiermee kan Garden Connect bestaande en nieuwe klanten in deze mooie nichemarkt een breed innovatief platform aanbieden en ligt internationale expansie in het verschiet.”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
De ondernemers hebben snel en goed doordacht beslissingen genomen over hun volgende stap en stip aan de horizon.
Victor Rosier

Betrokken dealteam

Mike van der Heijden
Director

Stefan Nguyen
Analist

Victor Rosier
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.