Transactie

Shock Media trekt Strikwerda Investments aan voor verdere groei

Shock Media, een toonaangevend Nederlands managed hostingbedrijf, trekt Strikwerda Investments aan om de volgende groeifase vorm te geven. Dankzij deze samenwerking krijgt Shock Media toegang tot kennis en kapitaal. Dat stelt Shock Media in staat om de sterke Nederlandse positie via overnames in binnen- en buitenland versneld uit te bouwen tot een relevante Europese speler. Hogenhouck m&a begeleidde aandeelhouder Alain Götz bij deze transactie.

Snelle groei voor Shock Media

Shock Media uit Almelo is dé managed hosting specialist voor bedrijfskritische websites, webshops en (web)applicaties en is in 1999 door Alain Götz opgericht. Door focus op de meest veeleisende klanten met oplossingen voor complexe hostingvraagstukken is een leidende positie opgebouwd in deze nichemarkt. Met excellente support en diepgaande technische kennis worden klanten optimaal geadviseerd en ondersteund bij het behalen van hun online doelstellingen.

Shock Media is de afgelopen jaren flink gegroeid en vanaf 2013 onafgebroken winnaar van de FD Gazellen Award, de jaarlijkse meting en uitreiking van het Financieele Dagblad aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Met de investering van Strikwerda Investments verwacht Shock Media verder te kunnen opschalen en nieuw talent te kunnen aantrekken.

Hosting voor bedrijfskritische omgevingen

Strikwerda Investments is een familie investeringsbedrijf dat zich richt op ambitieuze, middelgrote en grote MKB-ondernemingen en heeft een sterk track-record in de ICT-sector. Zo is de investeerder ook meerderheidsaandeelhouder in Total Webhosting Solutions (TWS) waarmee de afgelopen jaren een marktleidende positie is gecreëerd binnen de traditionele webhosting markt. Hoewel ‘Mass Market Webhosting’ een grote markt is, zit er meer groei in gespecialiseerde hosting segmenten, zoals e-commerce hosting en hosting van bedrijfskritische omgevingen. Door eerdere investeringen is Strikwerda Investments al actief in dit segment. Shock Media zal dit specialisme de komende jaren verder uitbouwen en Alain Götz zal naast zijn bestaande rol als CEO van Shock Media ook participeren en adviseren binnen TWS.

Kapitaal en kennis om verder op te schalen

Alain Götz: “Door de samenwerking ontstaat een unieke kans, omdat er een platform gecreëerd wordt met veel slagkracht, kapitaal en specifieke kennis. Door samen te werken kan Shock Media verder opschalen terwijl de klantgerichte cultuur en aanpak volledig behouden blijft en ook geborgd zal worden door het bestaande management. Strikwerda Investments maakt het als sterke financiële partner mogelijk om naast onze autonome groei nu ook acquisities te gaan doen. Shock Media zal daarbij het doelplatform worden voor alle gespecialiseerde en bedrijfskritische hostingoplossingen binnen TWS. Naast overnames in binnen- en buitenland worden we dan een nog aantrekkelijkere werkgever voor bijvoorbeeld schaars Linux talent.”

Behoud van team en autonomie

Abe Bakker van Strikwerda Investments: “Shock Media is een van de mooiste bedrijven van Nederland en een parel binnen de Europese hostingmarkt. De onderneming heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei laten zien, dankzij haar hoge kennisniveau, klanttevredenheid en uitstekende reputatie. Wij zijn ervan overtuigd dat wij elkaar vanuit onze verschillende expertises versterken en samen nog een grote sprong kunnen maken in deze aantrekkelijke markt. De samenwerking kan in ons optiek alleen succesvol zijn als de kracht van Shock Media geborgd kan worden, onder andere door het behoud van team, cultuur en autonomie.

Onze rol in de samenwerking zal daarom bestaan uit het ondersteunen van het managementteam bij het voortzetten van het bedrijf, de eigen identiteit en de groei. Wij zijn erg enthousiast om Shock Media en haar team de komende jaren te helpen haar groei nog verder te versnellen. Samen kunnen wij vanuit de sterke Nederlandse basis een leidende Europese speler bouwen. Wij kijken dan ook uit naar een succesvolle en plezierige samenwerking bij de realisatie van de verdere groeistrategie van de onderneming”.

Never a dull moment

Hogenhouck m&a begeleidde ondernemer Alain Götz bij deze transactie. Het transactieteam bestond uit Rik Stikkelbroeck, Hein Stoops en Daan Zonneveld.

De ambities om ShockMedia naar het allerhoogste niveau te brengen waren al vanaf de eerste kennismaking in 2017 duidelijk aanwezig. Onderwerpen als de uitdagingen in het ondernemerschap en persoonlijke drijfveren kwamen ook regelmatig aan de orde. De groei van ShockMedia en de wensen, behoeften en ambities van ondernemer Alain leiden nu tot deze volgende stap in zijn ondernemerscarrière. Hogenhouck legde de relatie met Strikwerda en leidde het hele traject om tot deze transactie te komen.

Hein Stoops over deze transactie: ‘Bij het aangaan van een relatie op de lange termijn, mag je best goed stilstaan bij de beginfase, de keuzes en ambities. Dit leidt nu tot een match waar beide partijen écht energie van krijgen.”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Deze transactie leidt tot een match waar beide partijen écht energie van krijgen.”
Hein Stoops

Betrokken dealteam

Daan Zonneveld
Associate

Hein Stoops
Partner

Rik Stikkelbroeck
Founding partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.