Transactie

Softwarebedrijf VOICT wordt onderdeel van BlueRock TMS

Softwarebedrijf voor logistiek en transport VOICT bundelt krachten met BlueRock TMS. BlueRock krijgt een meerderheidsbelang in het in Ede gevestigde VOICT. Hogenhouck m&a begeleidde de eigenaar van VOICT bij deze transactie.

 

Slimme Transport Management Systemen

TMS-leverancier VOICT is een Nederlandse organisatie met een SaaS oplossing voor last mile-distributie in e-commerce en farmacie. Bedrijven als Brocacef, Coolblue, PostNL Extra@Home en Alliance Healthcare gebruiken de software van VOICT.

BlueRock TMS is een eveneens uit Nederland afkomstige leverancier van transport managementsystemen (TMS) voor verladers, logistiek dienstverleners en pakketvervoerders in meer dan 30 landen. Met klanten als Heineken, Unilever, Bleckmann, Fiege, Schenker en DPD is BlueRock TMS tot één van de vijftien meest toonaangevende TMS-leveranciers ter wereld.

VOICT blijft voorlopig zelfstandig opereren onder de leiding van CEO en oprichter Gert van Oel.

 

Geïntegreerde oplossingen voor transport

VOICT is de ontwikkelaar van DireXtion, het distributie management systeem voor de transport & logistiek. Dit product ondersteunt bedrijven als Brocacef, PostNL Extra@Home en Coolblue met hun dagelijkse operatie in de plannings- en uitvoeringsfase, inclusief track & trace van de gehele goederenstroom.

Door de krachtenbundeling krijgt BlueRock TMS toegang tot de expertise van VOICT op het gebied van last mile-distributie in e-commerce en farmacie. VOICT krijgt door de samenwerking met BlueRock TMS de mogelijkheid om de internationale groeiambities te verwezenlijken.

Volgens de CEO’s Wouter Lammerse van BlueRock TMS en Gert van Oel van VOICT zijn beide bedrijven volledig complementair aan elkaar. “Samen kunnen we bouwen aan één groot geïntegreerd productportfolio waarmee we onze klanten nog beter kunnen voorzien van slimme transportsoftware.”

 

Buy-and-build strategie

De acquisitie van VOICT is de eerste stap in de uitvoering van de internationale buy-and-build-strategie van BlueRock TMS. Wouter Lammerse, CEO van BlueRock TMS: “De afgelopen jaren zijn we autonoom gegroeid met 35 tot 40 procent per jaar. Als we wereldwijd marktleider willen worden, is dat niet genoeg. Daarom willen we onze autonome groei combineren met selectieve acquisities. Het meerderheidsbelang in VOICT is het eerste wapenfeit”.

VOICT krijgt met de acquisitie door BlueRock TMS toegang tot de kennis en knowhow die nodig is om de groeikansen buiten Nederland te verzilveren. Gert van Oel van VOICT: “Nederland loopt voorop in de last mile-distributie van medicijnen. Ook in andere Europese landen zien we thuisbezorging van medicijnen en andere hulpmiddelen toenemen. Met onze TMS-oplossing DireXtion kunnen wij medicijnen temperatuur gecontroleerd distribueren conform de GDP (Good Distribution Praktice) richtlijnen van het RIVM en de Europese Gemeenschap.”

 

Combinatie is de basis voor verdere groei

Wouter Lammerse, founder en CEO van BlueRock TMS, kijkt uit naar de samenwerking met VOICT. “Wij bieden een TMS-platform dat transportoperaties ondersteunt op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Met VOICT beschikken we over de technische en functionele kennis om state-of-the-art last mile-oplossingen te ontwikkelen. Wat we met VOICT gemeen hebben, is dat we ons volledig proberen te verplaatsen in onze klanten. Wij vragen net zo lang door totdat we hun echte behoefte hebben blootgelegd.”

Gert van Oel, founder van VOICT, verheugt zich op de samenwerking met BlueRock TMS. “We hebben een mooi product dat perfect past binnen het portfolio van BlueRock TMS. De internationale contacten van BlueRock maken het voor ons mogelijk om verder te groeien. We zijn enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in ons bestaan.”

 

Stapsgewijze integratie

VOICT blijft voorlopig onder de eigen naam en onder leiding van Van Oel vanuit het bestaande kantoor in Ede opereren. Het komende jaar zullen de bedrijven een start maken met de stapsgewijze integratie van de producten en organisaties. Op termijn zullen beide bedrijven samen verder gaan onder de naam BlueRock TMS.

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Daan Zonneveld
Associate

Hein Stoops
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.