Transactie

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk neemt Haasnoot Vis en Neptunus Seafood over

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en Haasnoot Food Family BV hebben na constructieve gesprekken overeenstemming bereikt over de overname van de aandelen van Haasnoot Vis BV en Neptunus Seafood BV door Cornelis Vrolijk. Haasnoot Vis BV handelt ook onder de naam Polaris. De bedrijven zijn gevestigd in Katwijk en Enschede. Deze overname is een volgende stap in de ‘van schip naar schap’-strategie van Cornelis Vrolijk.

 

Positie in de visketen verder versterkt

Cornelis Vrolijk is een internationaal opererend visserijbedrijf dat actief is in de vangst, kweek, verwerking en handel van vis. Inclusief partnerships werken er ruim 2.000 mensen wereldwijd bij Cornelis Vrolijk. De afgelopen jaren heeft Cornelis Vrolijk haar positie in de visketen versterkt met de acquisitie van een aantal visverwerkende bedrijven in Nederland en België. Haasnoot Vis BV en Neptunus Seafood BV zijn een goede aanvulling op de reeds bestaande activiteiten van deze bedrijven. Cornelis Vrolijk en Haasnoot kenmerken zich door uitmuntend vakmanschap, waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid belangrijke waarden zijn.

 

Schaalvoordelen in verkoop aan consumenten

Haasnoot Vis is innovatief in het ontwikkelen van nieuwe (haring)producten en heeft een sterke positie in de verkoop van haring en vis aan consumenten in Nederland, België en Duitsland. Naast de synergie tussen de bedrijven, verwacht Cornelis Vrolijk ook schaalvoordelen te behalen door het combineren van de commercie en productie.

 

Van ‘schip naar schap’-strategie in de visketen

Directeur Annerieke Vrolijk geeft aan dat deze overname past in de verdere ontwikkeling van de ‘van schip naar schap’- strategie van Cornelis Vrolijk: “Met deze acquisitie en de toevoeging van de heren Martin en Kees Haasnoot aan onze organisatie verbreden we ons assortiment, slagkracht en innoverend vermogen. Tijdens het overnameproces zijn we enthousiast geworden over de mogelijkheden om de consumenten in Nederland en de ons omringende landen te kunnen blijven voorzien van kwalitatief hoogwaardige vis- en garnalenproducten.”

 

Naamgevers zetten werkzaamheden voort

De heren Haasnoot, die hun werkzaamheden voortzetten in de nieuwe groep, zijn positief over de mogelijkheden die de integratie van Haasnoot Vis en Neptunus binnen Cornelis Vrolijk biedt. “Het is een uitdaging om onze positie in de consumentenmarkt verder uit te bouwen met de mogelijkheden binnen Cornelis Vrolijk”, aldus Martin Haasnoot. “Onze kennis en kunde op het gebied van de Europese vismarkt zetten wij in voor de ontwikkeling van mooie visproducten, waarbij de consument het uitgangspunt is.”

 

Consistente uitbouw van de strategie

Hogenhouck m&a begeleidde Cornelis Vrolijk bij deze overname. Mark van Beusekom, partner bij Hogenhouck m&a, over deze transactie: “De ‘van schip naar schap’-strategie van Cornelis Vrolijk vormt de basis van de consistente uitbouw van de groep van bedrijven. De overname van Haasnoot Vis en Neptunus Seafood is een mooie stap voorwaarts.”

Deze overname is een verdere versterking van de groep van bedrijven die vis verwerken en naar het schap brengen.
Mark van Beusekom

Betrokken dealteam

Margot IJssel de Schepper
Associate

Mark van Beusekom
Managing partner

Interesse?

We willen je graag leren kennen.