Transactie

De overname van Astorium markeert sleutelmoment in de expansie van Outtask

Astorium, een detacheringsbureau in IT, Finance en HRM, wordt overgenomen door Outtask. Outtask is een gerenommeerde speler in de detachering, gericht op het groot-MKB en Enterprise-segment. Deze acquisitie is een significante stap in de groeistrategie van Outtask, waarbij het aanbod als full-service IT-partner uitbreidt met gespecialiseerde diensten op het gebied van Finance en HRM. Hogenhouck m&a begeleidde Astorium bij deze transactie.  

 

Een florissante toekomst tegemoet onder de Outtask-paraplu

Astorium, met activiteiten in Nederland en Frankrijk, is een autoriteit op het gebied van het leveren van interim professionals binnen IT, Finance, en HRM. Astorium heeft een vooraanstaande positie verworven, voornamelijk binnen de non-profit sector, met meer dan een kwart eeuw ervaring in arbeidsbemiddeling, een indrukwekkend netwerk van meer dan 70.000 professionals, en vooruitstrevende big data zoek- en selectiehulpmiddelen.

Bart Jan van Trommel, CEO van Astorium, reflecteert op de overname: “De filosofie van Astorium om bewuste keuzes te maken en intensief, intelligent werk te leveren, sluit perfect aan bij de visie van Outtask. De overname vergroot onze capaciteit om onze klanten nog beter van dienst te zijn, ondersteund door de solide infrastructuur en het uitgebreide netwerk van Outtask. We hebben het volste vertrouwen in het management van Outtask om onze missie voort te zetten en geloven dat Astorium onder de Outtask-paraplu een florissante toekomst tegemoet gaat.”

 

Sleutelmoment in de expansie van Outtask

Outtask – vooral bekend door het detacheren van technische specialisten binnen softwareontwikkeling, DevOps, quality assurance, IT-infrastructuur en engineering – onderstreept met deze overname haar ambitie om een breed spectrum aan diensten te bieden. Deze beweging volgt op eerdere uitbreidingen binnen de IT-infrastructuursector en bevestigt de rol van Outtask als een integrale IT-partner.

Mike Dawud, CEO van Outtask, benadrukt de toegevoegde waarde van deze strategische stap: “De samenvoeging van Astorium binnen de Outtask-familie markeert een sleutelmoment in onze expansie. De grondige expertise van Astorium in Finance en HRM sluiten perfect aan bij onze bestaande IT-diensten. De geavanceerde technologische aanpak, met name de toepassing van big data zoek- en selectietechnologieën, tilt onze serviceverlening naar een hoger niveau. Deze combinatie van technologische en sectorale expertise positioneert Outtask als marktleider en versterkt ons concurrentievoordeel aanzienlijk.”

 

Natuurlijke evolutie

De officiële aankondiging van de overname op 6 februari 2024 is een natuurlijke evolutie voor beide bedrijven, die een gezamenlijke bedrijfscultuur delen met een nadruk op resultaatgerichtheid, gecombineerd met humor en werkplezier. Deze synergie is de drijvende kracht achter de overname en vormt de basis voor toekomstige groei en innovatie.

Met de integratie van 80 gespecialiseerde professionals van Astorium breidt Outtask haar bereik uit om een nog breder marktsegment te bedienen. Astorium zal in eerste instantie opereren onder haar eigen merknaam als onderdeel van het Outtask-portfolio: Astorium by Outtask. Deze strategie garandeert continuïteit voor klanten en medewerkers, terwijl tegelijkertijd wordt gewerkt aan een naadloze integratie en het benutten van synergievoordelen.

 

Een team dat ons bedrijf en onze business begrijpt

Hogenhouck m&a begeleidde Astorium met Mark van Beusekom, Cedric Baerts en Bernard Bruggeman.

Bart Jan van Trommel kijkt terug op de samenwerking met Hogenhouck m&a: “We zijn al jaren in overleg met Hogenhouck over de ontwikkeling van ons bedrijf. Bij Hogenhouck hebben we een team gevonden dat snapt hoe ons bedrijf en onze business in elkaar zit, en wat de belangrijkste business drivers zijn.”

Mark van Beusekom over deze samenwerking: “Al in een vroeg stadium hebben we met Bart Jan en Petra de strategische opties voor Astorium verkend. De samenvoeging met Outtask stelt Astorium in staat haar marktpositie als aanbieder van interim professionals binnen IT, Finance en HRM te versterken en de dienstverlening naar klanten te verbreden. Daarnaast biedt de samenvoeging veel synergievoordelen die de toekomstige groei van beide bedrijven in een versnelling brengt. We zijn vanuit Hogenhouck verheugd dat we met Bart Jan en Petra de volgende stap van Astorium hebben vormgegeven.”

 

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Bernard Bruggeman
Analist

Cedric Baerts
Director

Mark van Beusekom
Managing partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.