Transactie

Eneco investeert in scale-up ‘Winst uit je woning’ voor verdere uitbreiding

Winst uit je woning ontvangt een investering van Eneco Ventures om verder uit te breiden. Winst uit je woning is een Nederlandse scale-up die optreedt als intermediair voor duurzame woonoplossingen. Hogenhouck m&a begeleidde de oprichters van Winst uit je woning bij deze transactie.

 

Katalysator in de energietransitie

De missie van Winst uit je woning is om de katalysator te zijn in de energietransitie. Winst uit je Woning treedt via gemeenten in contact met huiseigenaren voor het bieden van ondersteuning bij duurzame woonoplossingen zoals isolatie, beglazing, zonnepanelen en warmtepompen en voorziet installateurs van kant-en-klare opdrachten waarmee ze direct aan de slag kunnen.

 

Gouden FD Gazellen Award

Ondernemers Lieven Andringa en Gijs de Reeper timmeren al sinds 2010 succesvol aan de weg als voorloper in het verduurzamen van woningen. Het bedrijf groeide in 5 jaar uit tot een winstgevende organisatie met ruim 50 medewerkers. Al meer dan 120.000 huiseigenaren maakten gebruik van de collectieve inkoopcampagnes die Winst uit je woning in meer dan 100 gemeenten heeft georganiseerd. In 2021 kreeg Winst uit je woning als snelst groeiende bedrijf in Nederland de Gouden FD Gazellen Award.

Werk uit handen voor huiseigenaren én installateurs

Winst uit je woning onderscheidt zich door huiseigenaren én installateurs veel werk uit handen te nemen. Winst uit je woning neemt het volledige verkooptraject voor haar rekening te nemen en kan een netwerk van meer dan 350 installateurs de klus zo efficiënt mogelijk klaren.

Uitbreiding naar nieuwe afzetkanalen

Het bedrijf heeft nu een volgende fase bereikt, namelijk het uitbreiden van het bestaande ondernemingsmodel van gemeenten naar het bedrijfsleven door bijvoorbeeld banken, woningcorporaties en nutsbedrijven zoals Eneco een white label propositie te bieden. In Eneco Ventures heeft de onderneming hier een sterke groeipartner gevonden.

Winst uit je Woning en Eneco

Lieven Andringa, medeoprichter en algemeen directeur van Winst uit je woning: “De samenwerking met Eneco versnelt de energietransitie in Nederland. We zijn er trots op om Eneco Ventures tot onze investeerders te rekenen en kijken ernaar uit om commerciële samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.” Winst uit je woning draagt bij aan Eneco’s doel om klanten complete duurzame woonoplossingen te bieden en om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Joris de Groot, directeur Consumenten bij Eneco: “We zijn erg blij met de investering in Winst uit je Woning. Het draagt in belangrijke mate bij aan het waarmaken van ons ‘One Planet Plan’ omdat het onze klanten in staat stelt hun huizen te verduurzamen op een gemakkelijke en voordelige manier.”

Nieuwe stap in het ondernemersverhaal

Victor Rosier en Daan Zonneveld begeleidden de transactie voor de eigenaren van Winst uit je woning. Victor Rosier over deze nieuwe stap voor de ondernemers: “We zijn verheugd om de oprichters van Winst uit je woning begeleid te hebben in deze transactie en hen zo te assisteren bij het behalen van hun doel: het verduurzamen van het Nederlandse woningaanbod. In Eneco Ventures hebben ze hier een uitermate geschikte en volwassen partner voor gevonden.”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Daan Zonneveld
Associate

Victor Rosier
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.