Transactie

Internet of Things dienstverlener Sim Services is overgenomen door Arkessa

Internet of Things dienstverlener Sim Services is overgenomen door wereldwijde IoT-speler Arkessa. Sim Services, opgericht in 2009, is een dienstverlener voor simkaart services en Internet of Things connectiviteit. Hogenhouck m&a begeleidde de verkoop voor de aandeelhouders van Sim Services.

Internet of Things connectiviteitsdiensten veilig en makkelijk

In de komende tien jaar zullen miljarden apparaten en ‘dingen’ met het internet worden verbonden. Van auto’s tot koelkasten en sensoren in huis. Sim Services is een onafhankelijke dienstverlener op het gebied van simkaart management en Internet of Things connectiviteitsdiensten voor mobiele aanbieders. Ondernemers Rutger Stekelenburg en Jeroen Gijzen hebben het bedrijf uitgebouwd tot een kwalitatieve leverancier met een hoog serviceniveau en maatwerkoplossingen voor mobiele aanbieders in Europa. Daarbij werden zij ondersteund door mede-aandeelhouders Ronald Hameeteman (oprichter e-office) en Thierry Lammers (Blaud).

 

Een bedrijf verkopen is geen simpele zaak

Rutger Stekelenburg geeft aan hoe hij het verkoopproces heeft ervaren: “Een bedrijf verkopen is geen simpele zaak. Zeker niet als je het beste wilt voor je collega’s, je klanten en uiteraard jezelf. Emoties komen en gaan in alle vormen en richtingen. Het hebben van externe objectieve begeleiding is een absolute must. Het kost je wat, maar brengt je nog veel meer.”

“Hogenhouck heeft ons daar als m&a partner enorm bij geholpen. Iris van Weel is onze steun en toeverlaat geweest in dit proces, waarbij ze onze belangen altijd voorop heeft gezet. Maar ze is ook zeker gepast streng voor ons geweest als we zelf, al dan niet gedreven door emoties, onverstandige bewegingen wilden maken. Het resultaat is een betere deal maar ook een prettiger proces. Daarnaast scheelt het je enorm veel werk. De aanpak van Hogenhouck heeft er ook toe geleid dat we niet alleen meer keuze hadden in potentiële kopers, maar ook een betere keuze daarin hebben kunnen maken.”

 

Dienstverlening en cultuur passen goed bij elkaar

De dienstverlening van Sim Services is een duidelijke aanvulling voor Arkessa, een toonaangevende IoT-connectiviteitsprovider met vestigingen in de UK, Europa en de Verenigde Staten. Arkessa en Sim Services hebben beiden als doel om Internet of Things connectiviteit veilig, efficiënt en schaalbaar te ontwerpen, implementeren en beheren.

Rutger Stekelenburg, CEO van Sim Services, zegt: “Ons hele team is enthousiast over deze samenwerking. Arkessa past cultureel gezien perfect bij Sim Services. We delen de ambitie om Internet of Things connectiviteit makkelijk te maken. Met deze samenwerking kunnen we meer mogelijkheden en bredere services aanbieden aan ons groeiende klantenbestand, zoals bijvoorbeeld met hun LPWAN- en eUICC mogelijkheden. We zijn dan ook blij dat we onze krachten kunnen bundelen met zo’n dynamisch en snel bewegend team.”

Andrew Orrock, CEO van Arkessa, licht toe: “We kijken ernaar uit om met Sim Services samen onze internationale groei in de IoT-markt vorm te geven. Rutger en Jeroen hebben een goede positie in Europa, met een zeer gekwalificeerd team, een duidelijke focus op de behoeften van opdrachtgevers en een excellente dienstverlening. We zijn erg blij dat we Sim Services binnen de Arkessa Groep mogen verwelkomen.” Arkessa wordt sinds 2018 ondersteund door ECI Partners, een toonaangevende mid-market private equity partij.

Een uitzonderlijk goede match, zowel in business als in persoonlijkheden!
Iris van Weel

Betrokken dealteam

Mark van Beusekom
Managing partner

Rik Stikkelbroeck
Founding partner

Interesse?

We willen je graag leren kennen.