Transactie

IT-infrastructuur leverancier Serverius gaat een partnerschap aan met investeerder Capman

Serverius, IT-infrastructuur leverancier van datacenter colocation services, gaat de samenwerking aan met investeringsmaatschappij CapMan Infra. De samenwerking heeft de ambitie om een Noord-Europees datacenterplatform te bouwen. Hogenhouck m&a begeleidde Serverius bij deze transactie.

 

Geavanceerde expertise

Serverius is in 2008 opgericht door de huidige CEO en eigenaar, Gijs van Gemert en heeft vandaag de dag ongeveer dertig mensen in dienst. Serverius heeft drie operationele datacenters in Nederland met een totaal van 8 MegaWatt beschikbaar vermogen. Met de hoog niveau technische IT-infrastructuur expertise biedt Serverius ook aanvullende IT-infrastructuur diensten zoals een van de grootste Nederlandse IP netwerken en interconnectiviteit van de derde grootste Nederlandse internet exchange “SpeedIX”. De gebruikers van Serverius zijn onder andere grote internet platformen, Europese datacenters, internetproviders en cloud providers.  Een breed scala aan bedrijven gebruiktServerius als leverancier om hoogwaardige en beschermde internet-infrastructuurdiensten te leveren aan hun gebruikers.

 

Groei in een enerverende markt

Gijs van Gemert, CEO van Serverius: “We zijn verheugd CapMan aan boord te hebben en verwelkomen hun institutionele en professionele aanpak om Serverius te ondersteunen in de volgende fase van groei. In de afgelopen jaren heeft Serverius een belangrijke transformatie ondergaan. Deze nieuwe samenwerking met CapMan is een logische volgende stap om onze processen verder te optimaliseren en samen een sterk Noord-Europees platform op te bouwen. Om ons Europese klantenbestand in de komende jaren van dienst te kunnen zijn, kijkt ons team uit naar de uitbreiding van ons unieke aanbod van datacenter-diensten. Gezien de sterke samenwerking met CapMan zal ik blijven investeren in ons nieuwe Europese platform van de toekomst. Ik blijf zoals tot nu toe nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken.”

 

Uitbreiding naar Scandinavië

Serverius is de eerste investering van CapMan Infra in een gepland datacenterplatform dat connectiviteit in heel Europa biedt. Het platform wil uitbreiden naar de Scandinavische landen door gebruik te maken van de lokale marktkennis van CapMan Infra. Het bedrijf zal zich richten op het optimaliseren van het energieverbruik, het verhogen van het gebruik van hernieuwbare energie en het vaststellen van hoge operationele normen voor zijn activiteiten en waardeketen.

“We kijken ernaar uit om samen met het Serverius team te gaan werken aan verdere groei in deze enerverende markt. Dit is een belangrijke eerste stap naar het bouwen van een groter internationaal platform”, zegt Harri Halonen, Partner bij CapMan Infra. “Samen met Serverius gaan we het bestuur, de administratie en klantgerichtheid van het bedrijf ontwikkelen om de groei te versnellen”, vervolgt Halonen.

 

Lange termijn bestaansrecht

Het Hogenhouck team dat Serverius begeleidde bestond uit Victor Rosier en Cedric Baerts. Victor Rosier over de samenwerking met Serverius: “Het was een uitgebreid proces, waarin we na een strenge selectie met Capman de juiste private equity partij hebben gevonden, die met Serverius als initiële platform de Europese groei ambities van Gijs en Serverius kan gaan helpen realiseren”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Cedric Baerts
Director

Victor Rosier
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.