Transactie

Microsoft Cloud expert OfficeGrip trekt investeerder aan voor verdere groei

OfficeGrip heeft met Total Specific Hosting (TSH) een sterke partner en investeerder aangetrokken voor de volgende groeifase van het bedrijf. Met het meerderheidsbelang dat TSH heeft genomen in het in Microsoft Cloud gespecialiseerde bedrijf krijgt OfficeGrip toegang tot kennis en permanent kapitaal voor autonome groei en acquisities.

OfficeGrip is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlandse spelers op het gebied van Microsoft 365 Cloud technologie. Met ruim 80 medewerkers biedt het bedrijf professionele en innovatieve Cloud ICT-oplossingen voor haar klanten in het MKB in Nederland.

Buy-and-build strategie in Microsoft cloud domein

OfficeGrip is ‘born in the cloud’ en is als organisatie altijd een voorloper geweest binnen het Microsoft Cloud domein. Door samen te werken met Total Specific Hosting (TSH) ontstaat de mogelijkheid om een buy-and-build strategie in te zetten met als ambitie om dé Microsoft 365 Cloud leverancier voor het MKB in Nederland te worden. Daarmee wordt het groeipad voor klanten en medewerkers van OfficeGrip versneld.

Groeistrategie ‘in the cloud’ bedrijven

Mitch Dubbeling en Jacob Jan van der Steur, oprichters van OfficeGrip: “Deze stap is een logische volgende groeifase voor ons bedrijf. Onze strategie is om organische groei te combineren met overnames in marktsegmenten waar wij sterk in zijn. Daarmee kunnen we ons portfolio en klantenbestand verder uitbouwen. We zullen dan ook gericht zoeken naar uitbreiding met ‘born in the cloud’ spelers, en partijen die een partner zoeken om deze transformatie naar de cloud door te maken. Hiermee kunnen nog meer klanten gebruik maken van de bewezen cloud-oplossingen van OfficeGrip. Ons volledige managementteam zal doorgaan in de huidige rol om deze volgende stap te realiseren.”

Sterke generieke aanpak voor MKB-bedrijven

Total Specific Hosting – de leidende groep samenwerkende ICT-outsourcing bedrijven in Nederland – is een portfoliobedrijf van Strikwerda Investments (SI). Dit familie investeringsbedrijf richt zich op gezonde, ambitieuze, middelgrote en grote MKB-ondernemingen met een sterk track-record in de ICT-sector. Het Nederlandse investeringsfonds is meerderheidsaandeelhouder in het ICT-outsourcing bedrijf TSH en door deze transactie ook in OfficeGrip. TSH wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende ICT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep.

Uitbreiding door Total Specific Hosting en Strikwerda Investments

Matthieu van Amerongen, managing director van Strikwerda Investments en CEO van Total Specific Hosting: “OfficeGrip heeft bewezen dat zij een sterke generieke aanpak hebben om opdrachtgevers naar de Microsoft cloud te brengen. Deze aanpak is toepasbaar voor elk type MKB bedrijf, waardoor OfficeGrip een sterke pijler is voor onze groei in diverse marktsegmenten. Het geeft daarnaast de andere bedrijven binnen TSH de mogelijkheid van de samenwerking te profiteren. Mitch en Jacob zijn een welkome aanvulling op ons team van ambitieuze ondernemers.”

Succesvolle ondernemers kunnen verder versnellen

“Met de aansluiting van OfficeGrip bij Total Specific Hosting treden twee sterke ondernemers toe. Mitch Dubbeling en Jacob Jan van der Steur hebben al een mooi bedrijf neergezet en kunnen in de nieuwe setting nog verder gaan versnellen”, aldus Mark van Beusekom, partner van advieskantoor Hogenhouck m&a, dat beide ondernemers begeleidde in deze succesvolle transactie.

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Mitch Dubbeling en Jacob Jan van der Steur hebben een mooi bedrijf neergezet en kunnen verder gaan versnellen.
Mark van Beusekom

Betrokken dealteam

Cedric Baerts
Director

Mark van Beusekom
Managing partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.