Transactie

TrainMore versterkt zich met de overname van Sports World Amsterdam

TrainMore versterkt zich met de overname van Sports World Amsterdam. Sinds 1989 is Sports World actief in Amsterdam als de leefstijl- en gezondheid specialist. TrainMore heeft locaties in o.a. Amsterdam (5 locaties), Rotterdam, Utrecht (2 locaties), Haarlem, Groningen, Den Haag en Eindhoven. Recent hebben Hogenhouck en Roodhals Capital acquisitiefinanciering voor The Urban Gym Group, bekend van de landelijke actieve fitness keten TrainMore, Clubsportive en High Studios, opgehaald.

TrainMore maakt van Sports World grootste urban fitness playground van Amsterdam

De gerenommeerde health club Sports World in Amsterdam-Oost is overgenomen door fitnessketen TrainMore. Huidige leden kunnen per direct profiteren van een voordeliger tarief. Stappen zij over op het Black Label lidmaatschap, dan wordt iedere workout beloond met 1 euro korting. In mei 2019 start de verbouwing en wordt de club van 2700 m² omgetoverd tot de grootste urban fitness playground in Amsterdam.

TrainMore Black Label

Eigenaren Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer: “Dit wordt niet alleen de grootste gym in Amsterdam, maar ook de tweede Black Label club van TrainMore. Een luxe urban playground, die alle fitnesswensen onder één dak combineert. De club wordt voorzien van een zeer ruim opgezette fitness area en free weight zone. “Waar je in een gemiddelde gym één bench press hebt staan, komen er hier vier. En op die manier bouwen we de hele gym op”, aldus Doorenbosch. Ook komen er vijf in-house boutique studios. In de HIIT Box, HIGH Studios, Cycling studio en Brooklyn Fit-boxing studio geven gespecialiseerde trainers verschillende vormen van high intensity interval training. In de Zenergy Yoga studio kunnen leden terecht voor yogalessen en meditatie. Meijer: “Met onze boutique studios spelen we in op twee belangrijke internationale trends in de fitnesswereld: groepstraining en high intensity work outs.”

Marktleider in centrum van grote steden

Deze maand is TrainMore samen met ClubSportive en High Studios (beide ook concepten van Doorenbosch en Meijer) ondergebracht in de top holding Urban Gym Group. De nieuwe holding haalde een groeifinanciering van 16 miljoen euro op, waarmee een groeiversnelling wordt ingezet. Doorenbosch: “De overname van Sports World is onderdeel van onze ambitie om marktleider te worden in het centrum van de grootste steden van Nederland.”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Margot IJssel de Schepper
Associate

Hein Stoops
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.