Transactie

Videocommunicatiebedrijf QConferencing wordt onderdeel van Interstellar

QConferencing is een belangrijke leverancier voor professionele conferencing oplossingen voor de corporate markt. Het videocommunicatiebedrijf wordt nu onderdeel van Interstellar om verdere groei in de collaboration markt te kunnen inzetten. Hogenhouck m&a begeleidde de aandeelhouders van QConferencing in deze transactie.

Sterke positie in corporate markt en de zorg

Qconferencing werd in 2001 opgericht door Eckart Wintzen, een IT-ondernemer die zijn kapitaal investeerde in ‘groene’ projecten. Het in Diemen gevestigde Qconferencing levert voornamelijk diensten aan de corporate markt, met klanten als Engie, Flowtraders, FD Mediagroep en KLM en heeft tevens een sterke positie in de zorg (care & cure). De driekoppige directie bestaande uit Pieter Peletier, Mans Lejeune en Jesse van Straaten blijft Qconferencing leiden na de overname.

Extra groei door coronapandemie

De markt van videoconferencing heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld door de opkomst van clouddiensten en heeft een extra boost gekregen door het verplichte thuiswerken tijdens de coronapandemie. De combinatie van software (Teams, Zoom, Webex, Pexip), vergaderapparatuur en de implementatie en supportdiensten voor volledige ontzorging van videoconferencing zijn van grote toegevoegde waarde voor haar klanten.

Qconferencing algemeen directeur Jesse van Straaten: “Met de sterke groei van het hybride werken is onze in 20 jaar opgebouwde kennis en expertise relevanter dan ooit. Onder de vleugels van Interstellar denken wij onze groei verder te versnellen en zowel personeel als klanten meer mogelijkheden te kunnen bieden. Het is een geweldige mooie groep ondernemingen die elkaar versterken op verschillende vlakken en we kijken er naar uit hier onderdeel van uit te maken.”

Nieuw specialisme toegevoegd aan Interstellar collectie

Interstellar is een collectie van generalistische en specialistische IT-bedrijven. Alle bedrijven zijn autonome ondernemingen met een eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. Samen vormen zij een sterke collectie voor de multidisciplinaire opgave die de digitale reis van MKB+-bedrijven vandaag de dag is. Interstellar vertegenwoordigt in totaal meer dan 600 medewerkers en een omzet van 140+ miljoen euro.

Naast QConferencing is tegelijkertijd ook Microsoft Teams specialist AskRoger! onderdeel geworden van Interstellar. CEO Maarten van Montfoort van Interstellar: “Met de toevoeging van AskRoger! en QConferencing zijn wij in staat onze klanten een uitstekende aanvulling op de collectie te bieden en nemen we in een klap een leidende positie in op de Nederlandse markt in het digital collaboration domein.”

 

Aantrekkelijke toekomstgerichte organisatie

De markt voor videoconferencing groeit exponentieel. Qconferencing blijft binnen het collectief zelfstandig opereren en wil een aantrekkelijke speler blijven voor jong talent. QConferencing CEO Van Straaten en Ask Roger! CTO Patrick Scherbeijn zien de noodzaak om als organisaties genoeg variatie en perspectief bieden om high potentials binnen boord te houden. “Kundig personeel is een voorwaarde voor groei. Binnen Interstellar zijn interessante talentenprogramma’s voor het ontwikkelen van medewerkers aanwezig. Bovendien kunnen we werknemers blijven uitdagen door ze ervaring op te laten doen bij één van de andere deelnemingen binnen Interstellar.”

Onder de vleugels van Interstellar kan QConferencing nog meer mogelijkheden bieden.
Mark van Beusekom

Betrokken dealteam

Mark van Beusekom
Managing partner

Interesse?

We willen je graag leren kennen.