Transactie

AI Intelligent Assistant Deepdesk wordt overgenomen door Anywhere365

Deepdesk BV, een toonaangevende leverancier van AI Intelligent Assistant technologie, wordt overgenomen door Anywhere365®, wereldwijd marktleider in Enterprise Dialogue Management software en pionier op het gebied van klantenservice technologie. Het platform Deepdesk AIx ondersteunt ondernemingen met het verbeteren van hun klantervaring en communicatiemogelijkheden door gebruik te maken van zowel eigen AI-modellen als generative AI. Hogenhouck m&a begeleidde de aandeelhouders van Deepdesk bij deze transactie.

 

Persoonlijke klantenservice met behulp van AI

Deepdesk’s generative AIx-platform biedt oplossingen voor chat-, e-mail- en spraakinteracties. Het platform reduceert repetitieve taken en de tijd die wordt besteed aan het zoeken naar informatie en het typen van antwoorden. Zo krijgen klantenservicemedewerkers direct relevante kennis beschikbaar tijdens hun gesprekken. Hiermee kunnen ze sneller en efficiënter reageren op vragen van klanten, wat resulteert in tevreden klanten en blije medewerkers.

De overname versnelt Anywhere365’s reis naar AI-gedreven excellentie in omnichannel communicatie. Door het inzetten van de kracht van AI, transformeert Anywhere365 de klantervaring in diverse sectoren. Met persoonlijke interacties en effectieve probleemoplossingen zal Deepdesk’s Intelligent AI Assistant leidend zijn in het versterken van klantenservice en het optimaliseren van interne en externe communicatie.

 

Wereldwijd de beste CX-technologie in zijn klasse

De drie (mede-)oprichters van Deepdesk, Robbert Dijkstra, Lukas Batteau en Geert Jonker, zullen samen met het Deepdesk-team per direct de AI-innovatiehub vormen bij Anywhere365. Ze zullen Anywhere365’s Dialogue Cloud versterken en de toegevoegde waarde voor haar klanten vergroten door de aanvullende AI-oplossingen.

Robbert Dijkstra, medeoprichter en CEO van Deepdesk: “Toen we de kans kregen om als partner samen te werken met Anywhere365 en zagen hoe onze technologieën op elkaar aansloten, was het voor ons een makkelijke keuze om deel uit te gaan maken van de Anywhere365-familie. We kijken ernaar uit om deze technologie verder te integreren in het Anywhere365 platform, zodat we nog meer waarde kunnen toevoegen voor al onze klanten. Als nieuw lid van de Anywhere365-familie zijn we enthousiast om samen te groeien en deel uit te maken van een team dat wereldwijd de beste CX-technologie in zijn klasse biedt”.

 

Anywhere365 voor klantinteracties en communicatie

Anywhere365 is een toonaangevende leverancier van Enterprise Dialogue Management oplossingen waaronder Cloud Contact Center. Het doel is om wereldwijd spraak- en digitale dialogen te verbeteren met AI-intelligentie en zo de productiviteit te verbeteren. Met de Anywhere365 Dialogue Cloud kunnen bedrijven klantinteracties optimaliseren, communicatie compliant maken en interne stromen efficiënter laten verlopen. Door de integratie met Microsoft Teams, Azure en CRM-platformen zoals Salesforce, brengt Anywhere365 formeel en informeel zakelijk dialoogverkeer voor alle afdelingen binnen organisaties samen.

De strategische overname van Deepdesk versterkt Anywhere365’s positie in de markt verder door de integratie van Deepdesk’s geavanceerde Intelligent AI Companion-technologie. Enrico Karsten, CEO van Anywhere365: “We zijn onder de indruk van de marktleidende GenAI-technologie van Deepdesk en haar uitstekende commerciële tractie die blijkt uit het binnenhalen van blue-chip enterprise klanten. Deepdesk is al langere tijd een belangrijke partner van Anywhere365 en de technologie is al geïntegreerd in ons Dialogue Cloud-aanbod. De volledige integratie van Deepdesk in de Anywhere365 familie zal nog sterkere integraties en gezamenlijke ontwikkeling mogelijk maken, wat resulteert in een superieure waardepropositie voor onze klanten, versterkt door GenAI. We kijken ernaar uit om het Deepdesk-team te verwelkomen en samen te werken om de groei verder te versnellen.”

 

Groeikapitaal voor internationalisering

Deepdesk is de vierde overname van Anywhere365 samen met Bregal Milestone, een private equity investeerder in de IT & softwaremarkt. Bregal Milestone is een toonaangevende Europese participatiemaatschappij die zich richt op de groei van software en technologie. Het bedrijf biedt groeikapitaal en strategische ondersteuning aan marktleidende technologiebedrijven en maakt deel uit van Bregal Investments, een toonaangevend wereldwijd investeringsplatform.

Na een eerdere groei investering in Deepdesk door Secondstage, geleid door Jeroen Thijs en Remco van Blitterswijk, vindt Deepdesk in Anywhere365 en Bregal Milestone een nieuwe partner voor toekomstige groei. Secondstage realiseert met deze transactie een exit.

 

Een M&A proces dat je echt samendoet

Hogenhouck m&a begeleidde de aandeelhouders van Deepdesk bij deze transactie. Het dealteam bestond uit Mark van Beusekom, Albert van der Pol en Jelle Appels.

Robbert Dijkstra kijkt terug op dit M&A proces: “Ik ben heel erg tevreden over het proces. Het dealteam met Mark van Beusekom, Albert van den Pol en Jelle Appels toonde niet alleen werklust, maar ook een ongeëvenaarde toewijding. De houding vanuit hen was simpelweg: Dit gaan we doen! Het is uiteraard een serieus proces, maar met een positieve instelling en een niet te formele setting is er ook ruimte voor plezier. Het gaat natuurlijk ook om het spel, en dat speelden we met elkaar met veel passie.”

Mark van Beusekom over deze transactie: “De overname van Deepdesk door Anywhere365 is een van de eerste Nederlandse M&A deals in deze AI-niche.  Dat twee bedrijven met zo’n sterke toekomstgerichte technologie elkaar vinden is een prachtig voorbeeld van een grote ambitie van innovatieve ondernemers om op wereldschaal een leidende speler te worden, met een sterke investeerder aan boord.”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Jelle Appels
Analist

Albert van den Pol
Associate

Mark van Beusekom
Managing partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.