Transactie

Cornelis Vrolijk strategische partner van Krijn Verwijs

Cornelis Vrolijk, leverancier in visproducten gaat een strategische samenwerking aan met schaal- en schelpdierenspecialist Krijn Verwijs. De bedrijven bundelen hun krachten om gezonde, betrouwbare en verantwoorde producten uit de zee ‘van schip naar schap’ te leveren aan de Europese consument. Hogenhouck m&a begeleidde Cornelis Vrolijk bij deze transactie.  

 

Joint-venture versterkt positie in de visketen

De 50-50 joint venture ambieert versterking in de keten en een gezamenlijke verkoopstrategie op het gebied van vis, schaal- en schelpdieren. Beide bedrijven verwachten met deze samenwerking de groeiambities voor de komende jaren waar te maken. Hierbij spelen duurzame en intensieve relaties met de kwekers, het voortzetten van het familiebedrijf en het borgen van de voedselzekerheid een cruciale rol. 

Door de samenwerking worden schaalvoordelen gerealiseerd en kunnen de familiebedrijven hun verdere groei in het visschap nog beter vormgeven. Beide bedrijven hebben een rijk netwerk waarin de vraag naar duurzame en gezonde producten steeds groter wordt.   

 

Innovaties in het visschap

Zowel Cornelis Vrolijk als Krijn Verwijs hebben de ambitie om de regisseur van het visschap te worden. Door hun decennialange ervaring in de vissector kunnen zij helpen het visschap te vullen met gezonde producten. Innovaties, zoals ready-to-eat mosselen, in Nederland machinaal gepelde garnalen en een rijk aanbod in vissoorten, zorgt voor een divers en vernieuwend portfolio. De producten worden duurzaam gevist en gekweekt, waarbij beide bedrijven continu zoeken naar verbeteringen op het gebied van CO2-reductie en circulariteit.  

 

Behoud van identiteit

“Met Cornelis Vrolijk als complementaire partner, bundelen we onze krachten en voegen we waarde toe aan ons bedrijf. Het verbetert onze regionale en internationale positie, versterkt ons productportfolio, intensiveert onze innovatietrajecten en onze rol binnen de eiwittransitie,” licht Caroline Verwijs, directeur Krijn Verwijs Yerseke, toe. “Wij blijven Krijn Verwijs, een familiebedrijf dat ervoor zorgt dat onze klanten over de hele wereld elke dag kunnen genieten van een volledig assortiment schaal- en schelpdieren en zeegroenten.  

We behouden ook onze Premier-brand en slogan, ‘Seafarmers by Nature,’ waaronder we onze producten verkopen.”  

 

Vakmanschap staat centraal

Zowel Cornelis Vrolijk als Krijn Verwijs hebben een lange historie. Beide bedrijven werden al in 1880 opgericht en delen hun aandacht voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid.  

Annerieke Vrolijk, algemeen directeur van Cornelis Vrolijk: “In Krijn Verwijs hebben wij een partner gevonden die net als wij het familiegevoel, dat zich kenmerkt door vakmanschap, vertrouwen, loyaliteit en duurzame relaties, hoog in het vaandel heeft staan.” Daarnaast sluit de strategie van het bedrijf uit Yerseke naadloos aan bij de van schip naar schap strategie van Cornelis Vrolijk.  

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
In Krijn Verwijs hebben wij een partner gevonden die net als wij het familiegevoel hoog in het vaandel heeft staan.
Annerieke Vrolijk, algemeen directeur van Cornelis Vrolijk

Betrokken dealteam

Cedric Baerts
Director

Mark van Beusekom
Managing partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.