Transactie

Maessen Tentsupply en Veldeman Group bundelen krachten in nieuwe samenwerking

Tentenleverancier Maessen Tentsupply gaat de samenwerking aan met de Belgische Veldeman Group, specialist in tentstructuren en modulaire infrastructuur. Hiermee waarborgt Maessen Tentsupply zijn toekomstige groei, terwijl Veldeman Group zorgt voor een verdere geografische versterking. Hogenhouck m&a begeleidde de aandeelhouders van Maessen Tentsupply bij deze transactie.

Gevestigde waarde op de Nederlandse markt

Sinds de oprichting in 1998 is Maessen Tentsupply een gewaardeerde tentenleverancier voor tal van evenementen, festivals en particuliere bijeenkomsten. Daarnaast voorziet het bedrijf in diverse bedrijfsoplossingen, zoals opslagtenten, doorwerktenten en andere noodoplossingen. Maessen Tentsupply levert een complete service, van professioneel advies tot een zorgvuldige realisatie, specifiek afgestemd op de behoeften van de klant. Het bedrijf gaat verder dan enkel tentenverhuur en levert totaaloplossingen op maat, inclusief aankleding, inrichting, technieken en andere benodigdheden. Het team bestaat uit 30 bekwame en gepassioneerde professionals die de gezamenlijke ambitie hebben om uit te groeien tot de meest solide en sympathieke tentenleverancier van Nederland.

Professionele slagkracht en groeiversnelling

Als onderdeel van Veldeman Group zal het bedrijf zijn professionele slagkracht vergroten en zijn ambitieuze groei versnellen. Het huidige management van Maessen Tentsupply blijft aan boord en herinvesteert in de Veldeman Group.

Roel Nelis van Maessen Tentsupply licht toe: “In 2021 fuseerden Maessen Tenten en Tentsupply. Dit succes heeft voor ons de kracht van samenwerken onderstreept. In de afgelopen jaren hebben we een mooie groei gerealiseerd en de processen binnen ons bedrijf verder geprofessionaliseerd. We zijn nu klaar voor de volgende stap en geloven dat we binnen de Veldeman Group de synergie en groei in de komende jaren kunnen doorzetten.”

Rogier Maessen van Maessen Tentsupply vult aan: “Onlangs hebben we onze vestiging in Voorhout uitgebreid met een extra opslagcapaciteit van 6.000 m². Dit stelt ons in staat om het uitgebreide productassortiment van onze groep efficiënt aan te bieden op de Nederlandse markt. We zijn enthousiast om samen met het team en onze opdrachtgevers de dienstverlening en projecten naar een hoger niveau te tillen.”

Tweede acquisitie in één jaar tijd voor Veldeman Group

Veldeman Group, gevestigd in Bree, België en opgericht in 1950, is geëvolueerd van een traditionele tentenbouwer tot een expert in modulaire, demontabele infrastructuren en aanverwante diensten. Met 120 medewerkers verdeeld over vier kantoren in Europa en Amerika, en ondersteund door een wereldwijd netwerk van onderaannemers, bedient Veldeman klanten in meer dan 60 landen. De groep levert op maat gemaakte oplossingen voor diverse sectoren, waaronder industrie, retail en evenementen, en staat bekend om zijn innovatieve aanpak en uitgebreide dienstenpakket. Met meer dan 50 jaar ervaring heeft Veldeman Group een sterke internationale reputatie opgebouwd.

Private equity investeerder

Veldeman Group werkt sinds 2023 samen met IK Partners, een vooraanstaande Europese private-equity investeerder. Eén van de doelstellignen van deze samenwerking was om de groei en internationalisering van de verhuur te stimuleren door middel van gerichte M&A acties. In 2023 nam Veldeman Group het Oost-Vlaamse Tentmoment over, waardoor haar aanwezigheid op de Oost- en West-Vlaamse markt vergrootte. Nu, minder dan een jaar later, doet Veldeman Group ook een tweede acquisitie met Maessen Tentsupply, om haar positie in Nederland versterken.

Andy Moors, CEO van Veldeman Group vertelt: “Maessen Tentsupply is als tentenleverancier een gevestigde waarde op de Nederlandse markt. Het bedrijf staat, net als Veldeman, voor kwaliteit, flexibiliteit en klantgerichtheid. Het leveren van maatwerk zit bij onze beide bedrijven in het DNA. Ook de markten en doelgroepen waarop Maessen zich richt stemmen overeen met die van Veldeman. We kijken ernaar uit om samen, binnen de Veldeman Group, onze positie op de Nederlandse markt verder te versterken en uitdagende projecten te realiseren.”

De samenwerking met Hogenhouck m&a

Hein Stoops, Margot IJssel de Schepper en Bas Schellekens van Hogenhouck m&a begeleidden Maessen Tentsupply bij deze transactie. Hein Stoops: “Maessen Tentsupply en Hogenhouck hadden al langere tijd goed contact. Eind 2022 werd besloten dat de timing juist was om een potentiële transactie te gaan onderzoeken. In de startfase kwam direct de recente platform overname van Veldeman Group door IK Partners ter sprake. De eerste gesprekken tussen de managementteams volgden al snel waarbij er werd gesproken over een potentieel partnership, waarbij de full-service aanpak van Maessen Tentsupply wordt gecombineerd met de lange termijnstructuren van Veldeman Group, dat met deze overname toegang krijgt tot de Nederlandse markt.

De klik tussen de managementteams van beide bedrijven was vanaf het begin al goed, waardoor er ruimte was voor open gesprekken over toekomstige samenwerkingen en de lange termijnvisie. Dit resulteert nu in een prachtige krachtenbundeling waarin de aandeelhouders van Maessen herinvesteren in de Veldeman Group met een gezamenlijke footprint binnen de Benelux. Een weloverwogen proces dat nu leidt tot een mooie samenwerking.”

 

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Bas Schellekens
Analist

Margot IJssel de Schepper
Associate

Edwin Lips
Director

Hein Stoops
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.