Transactie

IT-dienstverlener TTNL bundelt krachten met FIELDS Group voor verdere groei 

TTNL, een toonaangevende IT-Infrastructuur dienstverlener, slaat de handen ineen met investeringsmaatschappij FIELDS Group. Hogenhouck m&a begeleidde TTNL bij deze transactie. 

 

TTNL, gevestigd in Culemborg (Nederland), is een toonaangevende IT-Infrastructuur dienstverlener in de Benelux en andere geselecteerde landen. De focus ligt op het optimaliseren van complexe hybride multi-cloud omgevingen, zowel technisch als economisch, om bedrijfskritische gegevens beschikbaar en veilig te houden. De samenwerking heeft als doel voort te bouwen op het succes van TTNL en het bedrijf uit te laten groeien tot een toonaangevende leverancier in Europa. FIELDS Group zal TTNL ondersteunen bij de overdracht van taken van oprichter en CEO Nicolai Kippersluis naar een nieuw managementteam, waarbij Michel Luxembourg (CCO) en Derk-Jan Boon (CTO) een nog prominentere rol zullen spelen. FIELDS Group is een ondernemende hands-on investeerder die zich richt op het ontwikkelen van veelbelovende bedrijven. 

 

“Na 30 jaar van organische groei is het voor TTNL tijd voor de volgende ‘Next Level’ fase en met FIELDS Group hebben we een financieel solide en zeer capabele partner gevonden om onze ambities te realiseren”, zegt Nicolai Kippersluis, oprichter & CEO van TTNL. “Samen zullen we ernaar streven om onze klanten nog breder te ondersteunen met hun enterprise hybride multi-cloud IT-Infrastructuur omgeving om hen nog beter in staat te stellen om te gaan met de eisen en uitdagingen voor hun bedrijf. De beschikbaarheid en bescherming van voortdurend groeiende bedrijfskritische data zijn hierbij essentieel. Daarnaast willen we het succes van TTNL in de Benelux repliceren in andere Europese markten, om zo ook de ondersteuning voor onze multinationale klanten te verbeteren.” 

 

Michel Luxembourg, CCO van TTNL:  “Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking en ben ervan overtuigd dat we samen belangrijke successen zullen gaan behalen. FIELDS Group is voor ons de ideale partner om onze groeidoelstellingen te realiseren. Hun expertise, middelen en netwerk zullen ons in staat stellen om onze succesvolle organische verkoop- & marketingstrategie aan te vullen en onze Europese voetafdruk uit te breiden via een buy & build-strategie. Samen met het hele team zullen we hard werken om de kansen die voor ons liggen te benutten.” Derk-Jan Boon, CTO van TTNL, voegt hieraan toe: “Ik ben erg enthousiast over deze kans om TTNL samen met FIELDS Group naar het ‘Next Level’ te brengen. Vanuit een technologisch perspectief zie ik tal van mogelijkheden om de kennis, expertise en ervaring uit te breiden door acquisities en partnerships, waardoor TTNL hét merk wordt voor de uitdagingen waar de IT ‘wereld’ vandaag en morgen voor staat.”  

 

André Reitz, Investment Manager bij FIELDS Group, voegt hieraan toe: “We zijn trots op onze samenwerking met TTNL. We kijken er met name naar uit om Michel, Derk-Jan en de rest van het TTNL team te ondersteunen in hun ontwikkeling naar een full-service datamanagementprovider voor complexe IT-Infrastructuren en de verdere internationalisering van het bedrijf. We zijn ook blij dat Nicolai doorgaat als medeaandeelhouder en zijn ervan overtuigd dat zijn expertise en marktkennis van grote waarde zullen zijn de komende jaren.” 

 

Hein Stoops over deze transactie: ‘Met Fields Group trekt TTNL een ervaren en betrokken partner aan om de sterke positie van TTNL op enterprise hybride multi-cloud infrastructuur en data management oplossingen, naar een hoger niveau te tillen in Nederland en het succes internationaal te repliceren. Daarnaast faciliteert Fields Group, samen met de oprichter, de overdracht naar de volgende generatie, mede op basis van specifieke kennis van de sector en hun andere portfoliobedrijven. Wij zijn als Hogenhouck m&a verheugd dat we samen met Nicolai en zijn team de volgende stap voor het bedrijf, de oprichter en het management hebben kunnen vormgeven.’ 

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken dealteam

Bas Schellekens
Analist

Daan Zonneveld
Associate

Hein Stoops
Partner

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.