Infotheek Groep neemt e-commerce-bedrijf 4Launch over. De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM. 4Launch is twaalf jaar actief als webwinkel in (computer)elektronica. 4Launch richt zich op de particuliere- en zakelijke markt, zowel in Nederland als andere Europese landen. Het levert hardware, software, randapparatuur en accessoires.

4Launch zal zijn activiteiten onder eigen naam voortzetten. Door de nieuwe combinatie versterkt het duo zijn grip op zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. ‘Onze klanten in de educatie en binnen de overheid maken al gebruik van onze op maat gemaakte klantportalen’, zegt Infotheek-ceo Jordy Kool. ‘Voor consumenten en bedrijven was ik al enige tijd op zoek naar een specialist. Met 4Launch hebben we die gevonden.’

Ruim een jaar geleden kocht Infotheek ook al de domeinnaam Comcom.nl en het platform achter de voormalige computerwebwinkel. Die online retailer uit Eindhoven stopte er eind 2013 mee. Via dat webportaal bedient Infotheek nu de kleinere klanten met vijftig of minder medewerkers. De overname van 4launch zal gevolgen hebben voor Comcom.nl omdat er gedeeltelijk overlap zit in beide doelgroepen. Volgens sales- en marketingdirecteur Mirjam Roos blijft Comcom bestaan en wordt het platform de komende tijd geoptimaliseerd. ‘Het productportfolio krijgt een andere doelgroep, welke dat wordt kan ik op dit moment nog niet zeggen. Comcom en 4Launch zullen elkaar gaan versterken, ze zullen in ieder geval niet gaan concurreren.’

Network2Day en Nimble IT

Vorige maand deed Infotheek ook al een overname. Toen werd de Gelderse netwerkspecialist Network2Day gekocht. Dat bedrijf uit Ede ontwerpt, implementeert en onderhoudt ip-infrastructuren voor data, voice over ip en video. Network2Day is partnerleverancier van HP en opereert nog steeds onder eigen naam.

Daarnaast kocht Infotheek begin 2015 ook al de verkoopactiviteiten van de Amsterdamse networking reseller Nimble IT. Klanten van Nimble IT, wederverkoper van Cisco- en Juniper-apparatuur, zijn overgeheveld naar Infotheek voor de aanschaf van it-hardware, softwareproducten en dienstverlening. Nimble IT bleef als organisatie zelfstandig en heeft de focus vooral verlegd naar zusterbedrijf Nimsys, dat ip-netwerken en VoIP-telefonie levert aan huurders van bedrijfsverzamelpanden.

 

Bron: Computable

Interesse?

We willen je graag leren kennen.