Nieuws

Infotheek versterkt zich door overname Scholten Awater

De Leidse leverancier van ICT-apparatuur Infotheek slaat een grote slag door zijn branchegenoot Scholten Awater uit Nijmegen over te nemen. Daardoor voegt Infotheek €230 mln winstgevende omzet toe aan zijn eigen omzet van €352 mln.

Sinds maart vorig jaar is de Zweedse investeringsmaatschappij Altor aan boord gekomen als aandeelhouder van Infotheek, naast ceo Jordy Kool en een stichting administratiekantoor dat personeelsaandelen beheert. Met de Zweden als nieuwe kapitaalverschaffer wil het snel groeiende Infotheek (600 medewerkers) zijn positie in Europa verder versterken, tot circa €1 mrd omzet.

Gebruikte ICT-apparatuur
Scholten Awater sluit naadloos aan bij Infotheek, zegt Kool in een toelichting aan het FD. Het bedrijf heeft in Nederland een sterke positie als leverancier van nieuwe apparatuur aan grote ondernemingen en publieke instanties, zoals hogescholen en universiteiten.Het internationaal georiënteerde Infotheek dankt zijn naam als leverancier van tweedehands pc’s, laptops, servers en smartphones, die het bedrijf daarvoor zelf weer opknapt. Daarnaast verkoopt Infotheek gloednieuwe ICT-apparatuur. In Nederland levert het aan bedrijven en instellingen, zoals basisscholen, middelbare scholen en ROC’s.Het in 1993 opgerichte Scholten Awater (250 medewerkers) is eigendom van Saphin Investment Group, waarin nog altijd de naamgevers Scholten en Awater zitting hebben. De Autoriteit Consument & Markt moet nog zijn goedkeuring uitspreken over de acquisitie.De bedrijven doen geen mededelingen over financiële details. Het afgelopen jaar behaalde Scholten Awater een nettowinst van €6,3 mln. Infotheek moet zijn jaarcijfers nog definitief vaststellen.

 

Bron: FD
Interesse?

We willen je graag leren kennen.