Nieuws

Leeuwendaal en Higher & Company worden zusterbedrijven

Higher & Company wordt onderdeel van de Leonis holding waarvan ook Leeuwendaal deel uitmaakt, daarmee worden de twee HR adviesbureaus zusterbedrijven. Als onderdeel van de krachtenbundeling – beide partijen blijven zelfstandig opereren – zijn er afspraken gemaakt om nauw samen te werken op het gebied van werving, talentontwikkeling en dienst- en productontwikkeling.

Higher & Company werd in 2002 opgericht door Henry Haaijer. De afgelopen veertien jaar is het advies- en trainingsbureau uitgegroeid naar een team van zo’n vijftien professionals. Higher & Company richt zich op de ontwikkeling van (teams van) directeuren, leidinggevenden en HR-afdelingen en is met name actief in de private sector.

Medio vorig jaar besloot Haaijer om af te treden als partner en een nieuwe koers in te slaan. Inca van Uuden – die zich begin 2008 als partner en medeaandeelhouder aansloot bij Higher & Company – heeft besloten om bij het bureau te blijven en startte recentelijk een zoektocht naar een partner in de markt. Na enkele geïnteresseerde partijen kwam Van Uuden uit bij Leeuwendaal, met circa 165 medewerkers een van de grootste gespecialiseerde HR adviseurs in Nederland. “Leeuwendaal is al jaren succesvol in de publieke sector met het leveren van multidisciplinair HR-advies gericht op de daadwerkelijke realisatie van organisatieveranderingen. Leonis was op zoek naar een label waarmee het kan inspelen op een groeiende vraag in het bedrijfsleven naar dergelijke integrale diensten”, zegt Edward Hermans, directeur van Leeuwendaal en een van de mede-eigenaren van Leonis.

160406-leeuwendaal-2

Na positieve gesprekken en na afronding van diverse formaliteiten sloten beide partijen vorige maand een overeenkomst met elkaar. Per 23 maart 2016 maakt Higher & Company formeel deel uit van de Leonis holding en opereert het als een zustermaatschappij van de grotere branchegenoot uit Den Haag en Utrecht. Beide organisaties blijven zelfstandig opereren, maar naar de markt toe zullen ze met diverse activiteiten samen optrekken. Zo gaan Leeuwendaal en Higher & Company nauw samenwerken bij het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten op het gebied van leiderschapsontwikkeling, HR en verandermanagement. Volgens Van Uuden zorgt dit uiteindelijk voor diverse voordelen voor klanten: “De inbedding in een organisatie met Leeuwendaal als zuster opent voor onze opdrachtgevers aanlokkelijke perspectieven. Zij krijgen bijvoorbeeld toegang tot uitgebreide en hoogwaardige assessmentdienstverlening en veel instrumentarium en kennis over arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid”, geeft de Higher & Company partner aan.

Ook zien Van Uuden en Hermans synergieën binnen een aantal klantsectoren. Higher & Company werkt vooral voor klanten binnen de private sector, volgens Van Uuden goed voor circa 75% van het klantenbestand, maar op overige gebieden – zoals onderwijs en zorg – is er een overlap met de dienstverlening van Leeuwendaal, die zich richt op opdrachtgevers binnen het publieke domein.

Leeuwendaal zal vooral kunnen profiteren van de diepe expertise op het gebied van leiderschap, waarover Van Uuden en haar team beschikken. Hermans licht toe: “Met hun expertise op het vlak van leiderschapstrajecten en HR-programma’s versterken zij zeker ook Leeuwendaal”, geeft hij aan, om daar nog aan toe te voegen dat hij gelooft dat beide bedrijven ook een sterke culturele fit hebben: “net als Leeuwendaal ziet ook Higher & Company menselijk gedrag als de doorslaggevende factor voor het succes van organisaties.” Vooral de Ontwikkeling en Training praktijk van het bureau zal hier de vruchten van plukken.

160406-leeuwendaal

Met de ondersteuning van Leeuwendaal verwacht Van Uuden dat Higher & Company een “stevige groeispurt” zal doormaken. De belangrijkste groeigebieden liggen in de armslag om grotere trajecten uit te kunnen voeren, de mogelijkheid om nieuwe diensten aan het bestaande portfolio te kunnen toevoegen en om te kunnen profiteren van de diensten en expertise van haar grotere zusterbedrijf.

De afgelopen jaren nam Leeuwendaal verschillende HR dienstverleners / praktijken over. In 2014 werd de assessment tak van Meurs HRM gekocht, een jaar eerder werd de consultancypraktijk van AVS ingelijfd en in 2011 werd Alons & Partners overgenomen.

Bron: Consultancy.nl

Interesse?

We willen je graag leren kennen.