Nieuws

Logisieke softwareleverancier Incore wordt onderdeel van ICT Group

Incore, specialist in de ontwikkeling van bedrijfskritische logistieke en supply chain software, wordt overgenomen door ICT Group B.V. die 100% van de aandelen verwerft. Hogenhouck m&a begeleidde Incore bij deze transactie.

 

Incore is een begrip in de markt

Incore levert een SaaS applicatie, die bijdraagt aan een efficiëntere samenwerking binnen de supply chain sector. In dit segment is Incore een begrip en heeft een brede installed base bij gerenommeerde klanten in Nederland, België en Duitsland. Succesvolle bedrijven zoals Action, Bol.com, Carrefour, Jumbo, HEMA en Heijmans maken gebruik van de logistieke oplossingen van Incore.

Na de oprichting in 2007 door Martin en Ferdinand Swaters groeide de onderneming met hun Supply Chain Portal uit tot een leidende aanbieder voor de retailsector. Daarnaast nam het gebruik in de bouw- en foodsector de laatste jaren toe. De huidige eigenaren zullen ook onder de vlag van ICT leiding blijven geven aan de onderneming.

Martin Swaters, directeur van Incore: “We kijken ernaar uit om onderdeel te worden van ICT Group. We zijn een klein bedrijf met grote klanten. Deze overname creëert de mogelijkheid om de dienstverlening aan onze klanten verder te professionaliseren en uit te breiden.”

Momentum om te groeien in retail en de bouwsector

Gezien de opkomst van steeds complexere logistieke processen en de sterke groei in e-commerce, ziet ICT Group een sterk momentum voor Incore om te groeien in zowel de retail- als bouwsector. Goederen zijn afkomstig van een grote verscheidenheid aan leveranciers in binnen- en buitenland en door de druk op timing en prijzen is operational excellence noodzakelijk voor een adequate kostenbeheersing. ICT Group telt 2.000 specialisten en heeft vestigingen in Nederland, Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Zweden.

Karim Henkens, CEO ICT Group: “De overname van Incore past in de strategie van ICT om toonaangevend te zijn in een aantal geselecteerde markten. Incore versterkt onze positie in de retail- en logistieke markten waar ze de krachten kunnen bundelen met onze bestaande merken: ICT Logistics, Yellowstar en OrangeNXT. Verder zien we mogelijkheden om deze propositie uit te breiden naar andere Europese landen waar ICT Group actief is. De medewerkers van Incore zijn gepassioneerde academici met een uitstekende staat van dienst en wij verwelkomen hen graag bij ICT Group.”

Incore werd vanuit Hogenhouck begeleid door Hein Stoops, Daan Zonneveld en Adriaan Verbeek. Hein Stoops: “Met de aansluiting bij ICT Group breekt een volgende fase aan voor Incore, waarmee de kwalitatief hoogstaande producten gebouwd door Martin en Ferdinand Swaters en hun team versneld uitgerold kunnen worden. Daarnaast kan Incore met de resources van ICT Group haar klanten nog beter van dienst zijn en voegt ICT Group een bewezen softwareproduct toe met een sterk team en aansprekende klanten.”

Interesse?

We willen je graag leren kennen.