Nieuws

Softwareontwikkelaars Hightech ICT en Divverence willen verder groeien met Riverdam Participaties

Investeringsmaatschappij Riverdam neemt samen met het management en werknemers Hightech ICT en Divverence over van oprichter Stefan van de Kuilen. Hogenhouck m&a begeleidde de oprichters van Hightech ICT en Divverence bij deze transactie.

Specialist in high-tech sectoren

Hightech ICT en Divverence uit Den Bosch zijn in 2007 en 2015 opgericht en zijn specialist in respectievelijk softwareontwikkeling en consultancy. De bedrijven richten zich op grote en middelgrote bedrijven in hightech sectoren als digitale video, supply chain, gezondheidszorg, technische automatisering en automotive. De bedrijven opereren als twee onafhankelijke labels, maar zijn centraal georganiseerd als HTI Group.

Nederlandse bedrijven koploper in gebruik van digitale technologieën

Investeringsmaatschappij Riverdam zet met de overname haar eerste stappen in de markt van maatwerk softwareontwikkeling. Manuel Leussink, co-founder en partner van Riverdam licht toe welke kansen zij zien: “De Nederlandse IT markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland.Wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie waarin Nederlandse ondernemers ver boven het Europese gemiddelde scoren. De vraag naar maatwerk softwareontwikkeling neemt daarmee enorm toe.”

Markt voor softwareontwikkeling is sterk gefragmenteerd

Ondanks deze verdere digitale transformatie is het Nederlandse landschap van maatwerk softwareontwikkeling sterk gefragmenteerd. De meeste spelers op de markt zijn generieke softwareontwikkelaars zonder duidelijke verticale of oplossingsfocus. Hightech ICT en Divverence onderscheiden zich in deze markt door een sterke verticale focus, gecombineerd met specifieke domeinkennis en hoogwaardig personeel.

Maatwerk software voor hightech klantsegmenten

Hightech ICT is een onafhankelijke leverancier voor (maatwerk) softwareontwikkeling en consultancy in digitale video en supply chain en werkt onder andere voor TomTom, SPS, ASML, Philips en andere gerenommeerde bedrijven. Het in 2015 opgerichte bedrijf Divverence specialiseert zich in digitale televisie en software oplossingen voor onder andere Liberty Global, Telenet, Tele2, KPN en Vodafone.

Directeur Edwin van Meeuwen van Hightech ICT over de overname: “Met deze kapitaalinjectie en participatie door management en medewerkers kunnen we als Hightech ICT en Divverence onze marktpositie verstevigen en groei versnellen. Wij willen nog meer grote en middelgrote bedrijven in Nederland helpen met geavanceerde softwareoplossingen waar ze concurrentievoordeel mee behalen. Verdere overnames sluiten we daarbij niet uit”.

Sterke partner voor verdere groei

Iris van Weel, director Hogenhouck m&a over deze transactie: “Als vierkoppig management team hebben Stefan van de Kuilen, Edwin van Meeuwen, Bart de Boer en Rob Janssen het bedrijf in de afgelopen jaren laten groeien tot hoogwaardige specialist op het gebied van software ontwikkeling. Deze transactie biedt Stefan als ‘founding father’ de gelegenheid om andere ambities na te jagen en geeft de Edwin, Bart en Rob een sterke partner om HTI in de komende jaren verder te laten groeien.”

 

 

Interesse?

We willen je graag leren kennen.