Transactie

ATG Europe herfinanciering

ATG Europe Holding (voorheen AOES) is door Hogenhouck, in samenwerking met haar debt advisory partner Roodhals Capital, begeleid inzake een herfinanciering gericht op een nieuwe kapitaalstructuur die past in haar groeistrategie.

Een overname gaat nooit zonder slag of stoot

Aandeelhouder Bas Oberndorff: “Een overname gaat nooit zonder slag of stoot, elke stap die je zet moet goed doordacht zijn. Bij de transactie rond AOES Group is dat prima gegaan, met dank aan Hogenhouck. Wij werden deskundig begeleid en Hogenhouck was voortdurend alert op wat er komen ging. AOES Group, nu ATG Europe, levert engineering diensten voornamelijk in de lucht- en ruimtevaart. Wij willen met het bedrijf ook actief worden in andere sectoren waar R&D een hoofdrol speelt, zoals hightech en offshore. De komende jaren heeft West-Europa dringend gespecialiseerde technici nodig om zijn innovatiekracht te behouden. Wij denken daar goed op te kunnen inspelen.”

Financiële scenario’s als basis voor de overname
Oberndorff vervolgt: “We kwamen via via in contact met Hogenhouck, toen we de eerste stappen in het overnameproces al hadden gezet. Wij waren zelfs al in gesprek met banken. Ons eerste telefoontje met een adviseur van Hogenhouck herinner ik mij nog goed. Hij kwam al direct met mogelijke financiële scenario’s, nog vóór we met hem aan tafel zaten. Ook tijdens onze eerste ontmoeting ging het zo. Het was duidelijk meer dan alleen maar een sales-pitch. Het gesprek was heel inhoudelijk en ging ook over de haalbaarheid van onze plannen, ik had daar direct een heel goed gevoel bij. Dat gevoel hielden we tijdens de gehele overname, die alles bij elkaar zeven maanden heeft geduurd. Een belangrijk onderdeel was het opstellen van een intentieverklaring. Dat is een document waarin de hoofdlijnen staan, maar waarin de details zeker belangrijk zijn. Denk daarbij aan allerlei financiële zaken en het moment waarop de transactie rond moet zijn, dat luistert allemaal heel nauw. Hogenhouck heeft dat document heel kundig opgesteld en daarbij echt op alles gelet.”

Voldoende draagvlak voor een overname
“Toch zijn er momenten geweest waarop wij niet zeker wisten of het allemaal echt ging lukken. Je moet het o.a. eens zien te worden over de prijs en bovendien moet er onder het personeel voldoende draagvlak zijn voor een overname. Alle neuzen moeten uiteindelijk dezelfde kant op wijzen, maar ook dat ging goed.

Tijdens de onderhandelingen zat Hogenhouck er voortdurend bovenop. Hogenhouck kon snel en goed inschatten waar wij aan toe waren en nam ons steeds ‘bij de hand’. Wat mij opviel is dat de adviseurs van Hogenhouck ook persoonlijk heel betrokken zijn. Het zorgde voor een groot ‘wij’-gevoel en ook dat helpt je door zo’n proces. Wij deden de overname echt samen.”

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.