Transactie

System integrator Zetacom eigendom van investeringsmaatschappij Gilde Healthcare neemt Creaforti over

Zetacom versterkt zich met de overname van Creaforti in de zakelijke markt voor mobiele telefonie. Daarmee groeit Zetacom van 140 naar ruim 180 medewerkers. Beide ondernemingen zijn actief in de grootzakelijke en mkb-markt, waarbij zowel Zetacom als Creaforti zich richt op de zorgsector. Zetacom is sinds 2015 eigendom van investeringsmaatschappij Gilde Healthcare. Hogenhouck heeft Gilde Healthcare begeleid bij deze transactie.

ZOETERMEER/ARNHEM

De landelijke system integrator Zetacom uit Zoetermeer neemt Creaforti – specialist in mobiel werken en (mobiele) telefonie – uit Arnhem over.
Zetacom versterkt hiermee de eigen marktpositie op het gebied van (mobiele) telefonie en binnen het midden- en kleinbedrijf. Het bedrijf groeit hierdoor van 140 naar ruim 180 medewerkers.

De directies van beide bedrijven hebben maandag 15 januari officieel getekend voor de overname op het kantoor van Creaforti in Arnhem.

Zetacom helpt klanten bij het optimaliseren van samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen, door het inzetten van haar kennis op het gebied van telefonie, zorgsystemen, netwerken en security.
Mobiele telefonie is daarbij steeds vaker een vast onderdeel van de behoefte. “Creaforti heeft op dit gebied veel kennis en ervaring in huis, waarmee wij ons graag wilden versterken.

Geïntegreerde dienstverlening is de toekomst voor het MKB en de grootzakelijke markt en met deze overname zijn twee krachtige partijen in de markt samengevoegd”, zegt CEO Dick Dompeling van Zetacom.

“Dit is voor ons een logische stap die past in onze groeiambitie voor de komende jaren. ”Willem van de Kerkhof, één van de drie oprichters en tot 2015 algemeen directeur van Creaforti, vult aan: “Paul, Koen en ik hebben 14 jaar met veel plezier en energie aan Creaforti gewerkt en het gebracht tot waar het nu is. Voor de volgende stap hebben we met verschillende partijen gesproken.

Met Zetacom hadden we veruit de beste match op waar onze klanten blij van worden, toekomstvisie en ondernemerschap. We dragen onze klanten en medewerkers met vertrouwen over!”

Passend karakter en portfolio

Het DNA en portfolio van beide organisaties sluit goed op elkaar aan. Beide organisaties hebben veel klanten in de zorg, de grootzakelijke markt en het MKB.

Bovendien hebben zij beiden veel specialisten in huis. “We zijn sterk complementair, maar wel met een gezonde overlap”, aldus de CEO.

De saleskracht in het MKB gekoppeld aan de zeer hoge klanttevredenheid van Creaforti (hoge Net Promoter Score van +52) is voor Zetacom ook interessant, stelt CFO Ingrid Bader van Zetacom.
“Hun kennis en ervaring op dit gebied willen wij zeker benutten voor de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening”, aldus Bader.

De nieuwe gezamenlijke organisatie heeft bovendien de hoogste partnerstatus bij KPN, Vodafone en T-Mobile, de drie grootste providers van mobiele telefonie.
Creaforti won verschillende awards, waaronder die van KPN Business Partner van het jaar in 2014.

Gezonde stap

De veertig medewerkers van Creaforti worden allemaal overgenomen door Zetacom. Klanten van beide organisaties merken voorlopig weinig van de overname.

“Alleen ten goede op de langere termijn”, aldus Dompeling. “Vooral omdat wij samen een nog breder en sterker pakket aan oplossingen kunnen bieden voor hun uitdagingen.
” Voor medewerkers betekent het bovendien dat de organisatie hen meer ontwikkelmogelijkheden kan bieden.

De CEO en CFO van Zetacom reageren trots op de kersverse overname.
“Het is een waardevolle en gezonde stap om deze twee mooie bedrijven zo samen te voegen, met een completer portfolio en een nog betere dienstverlening”, aldus Dompeling.

 

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.
Interesse?

We willen je graag leren kennen.