Vellance verkocht aan Sentia

Sentia versterkt zich met overname van Vellance. Met de overname van Vellance verstevigt Sentia zijn positie in de markt van bedrijfskritische IT-outsourcing en managed services. Vellance, opgericht in 1997, is gespecialiseerd in het ondersteunen van high performance IT-applicaties en beschikt over een wereldwijd uitgerolde infrastructuur.

Met de overname van Vellance verstevigt Sentia zijn positie in de markt van bedrijfskritische IT-outsourcing en managed services. De overname is onderdeel van Sentia’s ambitie om zijn leidende positie te versterken op het gebied van managed services voor complexe en bedrijfskritische cloudapplicaties in Europa. Na de overnames in Denemarken eind 2016 groeit. Sentia nu naar 300 medewerkers in de Benelux en de Nordics. Vellance past binnen de strategie van Sentia om innovatieve en succesvolle organisaties over te nemen om de marktpositie te verstevigen.

Binnen Sentia geloven wij sterk in innovatie en Vellance heeft een sterke expertise in het ontwerpen en geautomatiseerd bouwen van IT-platformen voor digital agencies met een focus op continuïteit en kwaliteit. Daarnaast is de organisatie gespecialiseerd in het beheren van bedrijfskritische applicaties en daarmee past de organisatie naadloos bij Sentia. Ook de strategie om zowel op private als publieke cloud infrastructuur te werken maakt de integratie logisch” aldus Ian Zein, CEO van de Sentia Group.

Vellance, opgericht in 1997, is gespecialiseerd in het ondersteunen van high performance IT-applicaties en beschikt over een wereldwijd uitgerolde infrastructuur. Schaalbaarheid, kwaliteit en 24×7 support zijn kernwaarden van de organisatie.

“Vellance is actief in een markt waar technologische en compliance ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en het is een uitdaging om als partner voorop te blijven lopen. Met deze schaalvergroting bieden wij onze medewerkers en opdrachtgevers een nog breder scala aan innovatieve oplossingen” volgens Olaf van der Hoorn, mede-oprichter van Vellance. Het team van Vellance zal gaan opereren als team binnen Sentia. De twintig specialisten blijven werkzaam vanuit hun onlangs vernieuwde kantoor in Amsterdam. Daarmee heeft Sentia nu kantoren verspreid over 3 landen: Gent (BE), Amsterdam (NL), Nieuwegein (NL), Delft (NL) en Kopenhagen (DK).

Hogenhouck heeft Vellance begeleid.

About Sentia

For more than 15 years, Sentia has been one of the leading providers of businesscritical IT-outsourcing and Managed Services in North-Western Europe. With over 300 employees in the Netherlands, Belgium and Denmark, Sentia focusses on Managed Application Continuity for leading banks, insurance companies, publishers, media

Gerelateerde berichten

Er zijn geen gerelateerde berichten voor deze transactie.

Betrokken teamleden

Interesse?

We willen je graag leren kennen.

Vul het formulier in en dan nemen wij contact met u op voor een persoonlijk gesprek.

info@hogenhouck.nl

Met dit inschrijfformulier kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief en uitgenodigd worden voor evenementen (Nederlandstalig).

Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief en evenementen. Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze privacyverklaring en het feit dat wij gebruik maken van Mailchimp. Wij zullen je gegevens niet doorverkopen of gebruiken voor andere doeleinden dan verzending van de nieuwsbrief en  gebruiksanalyses.