Nieuws

Vertrouwde M&A Adviseurs loodsen Infotheek naar volgende acquisitie

De overname van IT-leverancier Centralpoint.nl is voor Infotheek, leverancier van ICT-apparaten, de tweede acquisitie in korte tijd. Met de nieuwe aanwinst groeit het Leidse Infotheek naar eigen zeggen uit tot marktleider in de Benelux. De gezamenlijke omzet bedraagt ruim 700 miljoen euro. Het bedrijf heeft zo’n 900 medewerkers in dienst verspreid over 14 landen. De voorgenomen overname ligt nu bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ter goedkeuring. Centralpoint.nl, opgericht in 2001, is uitgegroeid tot grootste zakelijke online IT-leverancier van Nederland met een omzet van 120 miljoen euro. Infotheek neemt de aandelen over van venture-capitalinvesteerder Greenfield Capital Partners uit Naarden en de oprichter. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.

“Met de overname trekken we de lijn door die we met onze aandeelhouder Altor (dat sinds vorig jaar in het bedrijf participeert) zijn gestart”, zegt Jordy Kool, topman van Infotheek. “Met de in huis gehaalde online kennis en ervaring bieden we ons gezamenlijke klantenbestand een bredere online toegang tot circulaire IT. Hierdoor bereiken we een grotere doelgroep om de levensduur van nog meer IT-producten te verlengen”.

Bekende M&A-adviseurs
Infotheek viel bij de overname terug op een aantal vertrouwde M&A-adviseurs. Zo werd wederom een beroep gedaan op het Haagse advocatenkantoor BarentsKrans en de belastingadviseurs van EY. De afgelopen jaren is BarentsKrans bij nagenoeg alle acquisities betrokken geweest die het bedrijf heeft gedaan. Dat geldt overigens ook voor EY en M&A-adviesbureau Hogenhouck.

Overnamemachine
De acquisitie past volgens Infotheek in de consolidatietrend op de Europese IT-markt. Infotheek sloeg onlangs een grote slag door branchegenoot Scholten Awater uit Nijmegen in te lijven. Vorig jaar vielen IT-ondernemingen Added Dimension, Global Hardware Solutions (GHS) en Core10 al ten prooi aan de overnamemachine van het Leidse bedrijf.

Bron: M&A

Interesse?

We willen je graag leren kennen.